Ο ‘λαν Σίρερ έχει ένα μήνυμα για τον Χάρι Κέιν για το μέλλον του

Με το μέλλον του στο Spurs ακόμα στον αέρα, ο Harry Kane μόλις πήρε μια σταθερή συμβουλή από έναν από τους λίγους που μπορούν πραγματικά να το κάνουν: τον Alan Shearer.

Ο Χάρι Κέιν δεν πρέπει να δέχεται συμβουλές από κανέναν, αλλά το να το πάρει από τον Άλαν Σίρερ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο πρώην σταρ της Premier League εξακολουθεί να είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του τουρνουά. Ο Χάρι Κέιν φεύγει από το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί όσον αφορά τον προσωπικό του εγωισμό. Αλλά ο ‘λαν Σίρερ ποτέ δεν ζήλευε τους παίκτες που μπορούν να σπάσουν τα ρεκόρ του. Πριν λίγο καιρό, ήταν ενθουσιασμένος για το ρεκόρ όλων των εποχών χατ-τρικ του Σέρτζιο Αγκουέρο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όσον αφορά την παροχή συμβουλών στον καπετάνιο της Αγγλίας, ο Σίρερ θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρος. Το σχέδιό του είναι να βιάσει τον επιθετικό του Τότεναμ να πάρει την καλύτερη απόφαση για το μέλλον του. Ας το παραδεχτούμε, ο Κέιν δεν γίνεται νεότερος και θα έπρεπε να έχει μερικά ασημικά για έναν παίκτη της κατηγορίας του. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Χάρι και την Τότεναμ.

Ο Σίρερ θέλει ο Κέιν να ακολουθήσει την καρδιά του.

Σε μια στήλη γραμμένη για το The Athletic, αυτό είναι που έγραψε ο Shearer: «Έχω πάρα πολύ σεβασμό για τον Harry ως παίκτη και ως άνθρωπο για να του προσφέρω συμβουλές για μια απόφαση που γνωρίζω για τον εαυτό μου είναι σπάνια γραμμική και αυτό μπορεί τελικά να μην είναι δικό του. Αυτό που θα έλεγα, όμως, είναι το εξής: αν πρόκειται να φύγει, μοιάζει με αυτό το καλοκαίρι ή καθόλου. Ο Χάρι είναι 28 σε τρεις μήνες και γι’ αυτό νομίζω ότι πλησιάζουμε μια κρίσιμη στιγμή. Είναι στο αποκορύφωμά του, το έτοιμο άρθρο, μια απόλυτη εγγύηση για τους στόχους όπου και αν παίζει και το αντίθετο από ένα τυχερό παιχνίδι, αλλά ένας αγοραστικός σύλλογος θα θέλει τρία ή τέσσερα από τα καλύτερα χρόνια του σε αντάλλαγμα για κάτι που σίγουρα θα ήταν ένα εξωφρενικό τέλος μεταφοράς.

«Αυτή είναι η ώρα. Δώδεκα μήνες μετά τη γραμμή και γίνεται λίγο πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί. Η έλλειψη πλήθους μέσα στο όμορφο νέο στάδιο τους έχει κοστίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πώληση του Χάρι έχει οικονομικό νόημα. Αν έχουν σχέδια για να επιστρέψουν στην ελίτ, οι παίκτες του διαμετρήματος του θα είναι απαραίτητοι. Δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να φύγει χωρίς να αναγνωρίσουν αντικαταστάτη και θα ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χρεωθούν με αμοιβή μόλις πάρουν λεφτά για τον Χάρι. Πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους.»