Ο Λέων Μέσι στοχεύει στον «τελευταίο χορό» του στην Copa America

Πριν από το άνοιγμα της Copa America, ο Leo Messi μίλησε στα μέσα ενημέρωσης για να τους πει πόσο θέλει να κερδίσει έναν τίτλο με την Αργεντινή.

Όπως και ο Michael Jordan κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν με τους Bulls, ο Leo Messi έχει άλλη μια ευκαιρία για έναν «τελευταίο χορό» με την Αργεντινή στην Copa America. Από τότε που άρχισε να παίζει σε αυτό το τουρνουά, ο θρύλος της FC Barcelona αρνήθηκε πάντα τον τίτλο σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Έπαιξε συνολικά τρεις τελικούς και τους έχασε και τους τρεις. Μετά τους δύο συνεχόμενους τελικούς που έχασε εναντίον της Χιλής, ο Μέσι επιστρέφει αντιμέτωπος με την ίδια εθνική ομάδα που του έχει αρνηθεί τη δόξα αρκετές φορές.

Ως έμπειρος βετεράνος, βλέπουμε ένα πιο χαλαρό Leo που εξακολουθεί να θέλει να σηκώσει το τρόπαιο. Ωστόσο, το να κερδίσει το Copa America δεν φαίνεται σαν μια εμμονή γι ‘αυτόν αυτή τη φορά γύρω. Με όλο το νέο αίμα που εκπροσωπεί την Αργεντινή αυτό το καλοκαίρι, ο Λίο ελπίζει ότι θα μπορέσουν τουλάχιστον να φτάσουν στα τελευταία στάδια του τουρνουά. Ο Αργεντινός έκανε αρκετά μακριά αρκετές φορές και δεν περιμένει τίποτα λιγότερο αυτή τη φορά γύρω για το δικό του προσωπικό «τελευταίο χορό».

Η καυτή επιθυμία του Μέσι για την Κόπα Αμερική.

Όταν ρωτήθηκε αν η Εθνική Ομάδα της Αργεντινής εξαρτάται πάρα πολύ από τον Μέσι, αυτό είναι που είπε ο Λέων στον Όλε: «Σε καμία περίπτωση η εθνική ομάδα δεν εξαρτάται από μένα. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε μια ισχυρή ομάδα. Πάντα λέγαμε ότι αν δεν είμαστε μια ισχυρή ομάδα, η νίκη και η επίτευξη των στόχων μας θα ήταν δύσκολη. Νομίζω ότι γίναμε δυνατοί σαν ομάδα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες εργάζονται μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε ήδη παίξει σε ένα Copa America, έτσι έχουμε την εμπειρία ότι έχοντας παίξει αυτό σας δίνει. Είμαστε ακόμα σε εκπαίδευση και νομίζω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

«Είναι ξεχωριστό, ό, τι παίζω με την εθνική ομάδα είναι πάντα ξεχωριστό, είτε πρόκειται για φιλικούς, προκριματικούς, Copas America, Παγκόσμιο Κύπελλο… Ποτέ δεν φαντάστηκα να παίζω τόσα παιχνίδια. Δεν το σκέφτηκα καν. Ζούσα από μέρα σε μέρα και προσπαθούσα να είμαι πάντα παρών και πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Χρειαζόμαστε μια σημαντική νίκη. Έχουμε κάνει τα πράγματα καλά, μεγαλώνουν, αλλά πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με τα τρία σημεία, σας δίνει την ειρήνη του μυαλού για ό, τι έρχεται. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο. Παίζουμε πάλι ενάντια στη Χιλή. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο πολύ και είναι ένας σκληρός αντίπαλος που πρόκειται να συναντήσουμε..»