Ο Λάμπαρντ αποκαλύπτει τους τρεις λόγους που υπέγραψε Van de Beek

Ο Ολλανδός πρωταγωνίστησε το Σάββατο για να βοηθήσει το νέο μάνατζερ της Έβερτον να κερδίσει την πρώτη του Premier League στο κλαμπ.

Το ταλέντο, η νοημοσύνη και η εργασιακή ηθική του Ντόνι βαν ντε Μπικ ήταν οι τρεις λόγοι που ενθάρρυναν τον Φρανκ Λάμπαρντ να τον υπογράψει.

Ο 24χρονος μέσος έκλεισε μια κίνηση δανείου για την ημέρα λήξης της προθεσμίας στην Έβερτον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 31 Ιανουαρίου, αφού αγωνίστηκε να πάρει το μεγάλο του διάλειμμα στην αρχική σύνθεση στο Old Trafford.

Στην πραγματικότητα, ο Βαν ντε Μπικ ήταν η πρώτη υπογραφή του Λάμπαρντ ως μάνατζερ της Έβερτον.

Ωστόσο, μόνο στην πρώτη του εκκίνηση για το νέο του club το Σάββατο, Van de Beek έδειξε σε όλους γιατί ο Άγγλος τον βαθμολογεί με πρωταγωνιστή σε μια άνετη νίκη 3-0 εναντίον του Λιντς.

Γιατί ο Λάμπαρντ υπέγραψε τον Βαν ντε Μπικ;

«Το περίμενα αυτό», δήλωσε ο Lampard σχετικά με την άμεση επίδραση του Ολλανδού.

«Γνώριζα τον Ντόνι ως παίκτη από έξω και τον έφερα εδώ λόγω του ταλέντου του όσον αφορά το έργο του, την ευφυΐα του και την ηθική της εργασίας του.

«Είναι τεχνικός παίκτης, αλλά ταίριαξε τους άλλους παίκτες για την ηθική της εργασίας. Μας έδωσε μια αίσθηση ηρεμίας και συνέδεσε το έργο. Έδειχνε σίγουρος για την μπάλα και αυτό ακριβώς τον έφερα εδώ να κάνει.»

Ο Van de Beek ξεκίνησε σε ένα σχηματισμό 4-4-2 μαζί με τον Allan στο κεντρικό κέντρο κατά τη διάρκεια της νίκης επί του Λιντς.

«Νομίζω ότι μπορεί να παίξει διαφορετικούς ρόλους και αυτή είναι η ομορφιά [του] και γιατί κινήθηκα τόσο γρήγορα για να τον πιάσω όταν μπήκα», πρόσθεσε ο Lampard στο ρόλο του πρώην αστέρα του Άγιαξ.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του ως παίκτη και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει και τους δύο ρόλους για εμάς. Έπαιξε ως ένας από τους δύο μεσαίους παίκτες σήμερα και ξέρω ότι έχει το ταλέντο να μας συνδέσει και να μας βοηθήσει να περάσουμε τις γραμμές του γηπέδου με το πέρασμά του, και έχει επίσης την ηθική εργασίας που χρειάζεται σε αυτόν τον ρόλο.

«Νομίζω και ξέρω ότι μπορεί να διαδραματίσει έναν υψηλότερο ρόλο, και είναι και απειλή στόχου, οπότε αυτό είναι ένα από τα μεγάλα στοιχεία του να τον φέρω μέσα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να φέρει διαφορετικά στοιχεία του παιχνιδιού του για να μας βοηθήσει με διαφορετικούς τρόπους.

«Όταν καλείται να κάνει αυτό το ρόλο πειθαρχίας σήμερα, σκέφτηκα ότι το έκανε πραγματικά καλά.»

Van de Beek και Έβερτον επιστρέφουν στη δράση το επόμενο Σάββατο στο Σαουθάμπτον για τον επόμενο αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ.