Ο Κόντε εξηγεί πώς η κίνηση της Τσέλσι βελτίωσε τον Τζορτζίνιο

Ο πρώην διευθυντής της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε έχει σταθμίσει στο πώς η Πρέμιερ Λιγκ έχει βελτιώσει Jorginho «πολλά».

Jorginho έχει αυξήσει το παιχνίδι του σημαντικά από τότε που εντάχθηκε Chelsea, λέει ο Antonio Conte.

Ο Βραζιλιάνος-γεννημένος μέσος έκανε τη μετάβαση στο Chelsea το 2018 από τη Νάπολη σε μια συμφωνία αξίας 57 εκατομμυρίων ευρώ. Έκτοτε έχει κερδίσει 141 φορές στους Blues και τέσσερις τίτλους, μεταξύ των οποίων το Champions League και το Europa League.

Ακόμη και με τρεις διαφορετικούς μάνατζερ — τον Maurizio Sarri, τον Frank Lampard και τον Thomas Tuchel — ο Jorginho παρέμεινε βασικό γρανάζι στο Τσέλσι και έχει εντυπωσιαστεί σε έναν βαθύ ρόλο μεσαίας ζώνης για την Ιταλία στο Euro 2020 αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα ο Κόντε έχει τονίσει τον αντίκτυπο που είχε το αγγλικό ποδόσφαιρο στον Τζορτζίνιο, αναφέροντας πως τον έκανε καλύτερο παίκτη και τον βελτίωσε σωματικά.

«Νομίζω ότι για τον Jorginho, είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε ένα πρωτάθλημα όπως η Αγγλία», είπε ο πρώην αρχηγός των Blues στο The Telegraph.

«Επειδή για να παίξετε σε αυτόν τον διαγωνισμό στην Αγγλία, είναι σημαντικό να παίζετε με ένταση, να βελτιώνετε το πέρασμα σας και να είστε πολύ, πολύ γρήγοροι στις σκέψεις σας. Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να βελτιωθείτε σωματικά.

«Στην Αγγλία, ο Jorginho βελτιώθηκε πολύ και τώρα είναι ισχυρότερος παίκτης, αν τον συγκρίνετε με τον παίκτη στη Νάπολι.

«Ήταν πάντα ένας παίκτης που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και να είναι ο playmaker, αλλά φυσικά έχει βελτιωθεί πολύ. Αυτό είναι υπέροχο για εκείνον και για την εθνική ομάδα».

Ο Jorginho αναμένεται να ξεκινήσει στον τελικό της Ιταλίας Euro 2020 εναντίον της Αγγλίας στο Wembley την Κυριακή.