Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει ειδική αίτηση για τον τελικό πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA

Ο αρχηγός της Πορτογαλίας μίλησε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου εν όψει των τελικών πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Path C εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε από τους συμπαίκτες και τους οπαδούς του από την Πορτογαλία να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο χωρίς μουσική για τον τελικό των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

Σε αγώνα νικητών την Τρίτη, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη Βόρεια Μακεδονία στον τελικό του Path C, την Τρίτη. Με πλεονέκτημα στο σπίτι, καθώς και μια ομάδα φορτωμένη με ταλέντο και εμπειρία, οι άνδρες του Fernando Santos είναι οι φαβορί για να κερδίσουν τον τελικό στο Πόρτο.

Ωστόσο, ενώ μίλησε με δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ο Ρονάλντο έκανε ένα ειδικό αίτημα για να βοηθήσει την ομάδα να νικήσει.

«Θα ήθελα πολύ ο ύμνος να αρχίσει να παίζει και στη συνέχεια να σταματήσει έτσι ώστε όλοι μας — παίκτες και οπαδοί — να μπορούμε να υπογράψουμε χωρίς τη μουσική», είπε ο καπετάνιος της Πορτογαλίας.

«Έτσι μπορούμε να αισθανθούμε την καρδιά, την ενέργεια και τη θετικότητα. Σου ζητάω να συμβεί αυτό. Είμαι σίγουρος ότι αν οι οπαδοί είναι μαζί μας, όπως ήταν την Πέμπτη [εναντίον της Τουρκίας], θα κερδίσουμε».

«Δεν νομίζω ότι θα μας εκπλήξουν αύριο»

Η Βόρεια πΓΔΜ έχει επιτελεστεί πάνω από τις προσδοκίες, εξαλείφοντας ακόμα και Ευρωπαίους πρωταθλητές Ιταλίας στους ημιτελικούς των πλέι-οφ την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα ελπίζουν να χαλάσουν τις ελπίδες του Ρονάλντο για την πέμπτη εμφάνιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 κερδίζοντας τον τελικό της Τρίτης.

«Μείναμε έκπληκτοι», παραδέχθηκε ο Ρονάλντο για τη νίκη 1-0 των ημιτελικών της Βαλκανικής πλευράς επί της Ιταλίας.

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει εκπλαγεί σε πολλούς αγώνες. Αλλά δεν νομίζω ότι θα μας εκπλήξουν αύριο. Η Πορτογαλία θα παίξει καλύτερα και θα φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι αν κερδίσουμε, θα πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν χάσουμε, είμαστε έξω. Έχουμε την ευθύνη να είμαστε θετικοί και να κερδίσουμε τον αγώνα. Βλέπω όλους καλά προετοιμασμένους και θέλουν να είναι στα καλύτερά τους αύριο».

«Δεν υπάρχει Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την Πορτογαλία», πρόσθεσε ο Ρονάλντο.

CR7 κλείνει την ομιλία συνταξιοδότησης

Ο παίκτης με τα πιο διεθνή γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα είναι 41 μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026.

Αλλά ο Ρονάλντο δεν ήθελε να μιλήσει για την πιθανότητα του μέλλοντος του και ξεκαθάρισε στον Τύπο ότι είναι ο μόνος που θα αποφασίσει πότε θα κρεμάσει τις μπότες του.

«Αν έχω όρεξη να παίξω, θα συνεχίσω να παίζω», είπε ο Ρονάλντο. «Αν δεν το κάνω, δεν θα το κάνω.»

Τη στιγμή της σύνταξης, η Πορτογαλία είναι τα σαφή φαβορί για να κερδίσει τον τελικό των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Bet365 τους έχει στην τιμή 1,20 για να κερδίσει στο Πόρτο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν 83% πιθανότητες νίκης.