Ο Κεουν προσδιορίζει την βασική τακτική της Τσέλσι που μπορεί να βλάψει την Πόλη του Μαν.

Πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ο Μάρτιν Κεουν έχει ζυγίσει τις σκέψεις του.

Ο Μάρτιν Κεουν πιστεύει ότι η Τσέλσι μπορεί να βλάψει το Μάντσεστερ Σίτι παίζοντας στον πάγκο και κάνοντας χρήση του ρυθμού του Τίμο Βέρνερ.

Οι Μπλουζ θα κλειδώσουν τα κέρατα με την Σίτυ στο Πόρτο της Πορτογαλίας, για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το Σάββατο. Το διακύβευμα είναι υψηλό σε ένα all-αγγλικό τελικό. Η Τσέλσι μπορεί να κέρδισε τις δύο τελευταίες συναντήσεις, αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αναμφισβήτητα ακόμα να αγωνιστεί τον ισχυρότερο XI εναντίον του Τόμας Τουσέλ.

Ο Γερμανός έχει νικήσει τον Guardiola σε κάθε μία από τις δύο συναντήσεις του στην Αγγλία μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι είχε λιγότερες βολές και λιγότερη κατοχή.

Αλλά καθώς αυτό το σχέδιο έχει πάει καλά μέχρι τώρα, ο Κεουν δεν βλέπει το λόγο γιατί ο Τουσέλ δεν πρέπει να υιοθετήσει παρόμοια τακτική.

«Η Τσέλσι θα εργαστεί για τη δημιουργία αμυντικής ασπίδας στην εκπαίδευση για εκείνες τις περιόδους όπου η πόλη κυριαρχεί στην κατοχή», έγραψε ο πρώην αμυντικός της Arsenal στη στήλη Daily Mail.

«Με τις φτερούγες τους, θα δημιουργήσουν ένα πίσω πέντε, και θα έχουν τις δύο νταντές τους κοντά. Το εσωτερικό του Τούσελ προς τα εμπρός — το Μέισον Μάουντ και ένας από τον Κρίστιαν Πούλισιτς ή τον Χακίμ Ζιγιέχ — θα πρέπει να πέσουν βαθιά για να βοηθήσουν το μέσο τους. Ο Timo Werner, του οποίου ο ρυθμός είναι ένα σημαντικό όπλο, είναι σε θέση να οδηγήσει τυχόν αλλαγές.

«Η Τσέλσι θα ήθελε μια επανάληψη της ημιτελικής νίκης του Κυπέλλου FA. Αυτή η νίκη μπορεί να ήταν πάνω από την Β ομάδα της πόλης, αλλά οι τακτικές λειτούργησαν στην τελειότητα καθώς ο Βέρνερ έσπασε με ταχύτητα και έστησε τον Ζίιτς να σκοράρει.

«Ο Tucel είναι πιθανό να ρυθμίσει το Blues για να παίξει στην αντεπίθεση που έχει εργαστεί στο παρελθόν

«Οι στατιστικές λένε ότι κανείς δεν έχει καταφέρει περισσότερες αντεπιθέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν από την Τσέλσι και έχει τα πόδια να βλάψουν την πόλη με αυτόν τον τρόπο.

«Ως πρώην υπερασπιστής, θα με ενδιέφερε να δω πως οι τρεις του Τούσελ θα χειριστούν την πρόκληση.»