Ο καπετάνιος της Γιουβέντους στηρίζει τη Super League, καλώντας για

Ο Τζόρτζιο Τσιελίνι πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο είναι αναπόφευκτες.

Τον Απρίλιο του 2021, 12 Ευρωπαϊκές ομάδες ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να σχηματίσουν ένα νέο ηπειρωτικό διαγωνισμό με την ονομασία European Super League.

Η πρόταση έλαβε τεράστια αντίδραση από αξιωματούχους και οπαδούς του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση εννέα από τις «Ιδρυτικές Λέσχες».

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαρκελώνη και η Γιουβέντους συνέχισαν τις προσπάθειές τους για να διατηρήσουν το έργο ζωντανό.

Ο Τσιελίνι στηρίζει το πρωτάθλημα αποσχισθήσεων!

Παρά τη γενική απαισιοδοξία για τον αποσχισμένο ανταγωνισμό, ο αρχηγός της Γιουβέντους Τζόρτζιο Τσιελίνι πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο είναι αναπόφευκτες.

«Μιλώ στην [Agnelli] εδώ και μερικά χρόνια για αυτό [ESL],» είπε στον DAZN Italia (μέσω Evening Standard).

«Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι όλο και περισσότερο προς μια ευρωπαϊκή προσέγγιση σε σύγκριση με τα εθνικά πρωταθλήματα. Ένας παίκτης στο επίπεδο του Ζυβ θέλει να παίξει αυτά τα παιχνίδια, με όλο το σεβασμό. Οι αθλητές του επιπέδου μας, αλλά ίσως και οι οπαδοί, θέλουν να δουν περισσότερα από αυτά τα ευρωπαϊκά επίπεδα.

«Φτάσαμε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Τα ιδρύματα, οι σύλλογοι και οι παίκτες πρέπει να συναντηθούν για να μεταρρυθμίσουν το ημερολόγιο και να δημιουργήσουν νέους διαγωνισμούς για να επανεκκινήσουν αυτό το άθλημα, το οποίο παραμένει το πιο όμορφο στον κόσμο, αλλά μπορεί επίσης να βελτιωθεί.

«Στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι κυρίαρχοι αυτού του είδους, δημιούργησαν Super League σε κάθε άθλημα.»

Η Σούπερ Λιγκ είναι ακόμα «ζωντανή «;

Τους τελευταίους μήνες, οι πρωτοπόροι της Super League έχουν επιτύχει σημαντικές νομικές νίκες εναντίον της UEFA.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Βαρκελώνης Joan Laporta ισχυρίστηκε ότι η Super League είναι «ζωντανή» και κάλεσε για διάλογο μεταξύ των συλλόγων.

«Δεν είναι σταθμευμένο, το αντίθετο, είναι ζωντανό και ο διάλογος είναι ανοιχτός με όλα τα είδη των ανθρώπων στο ποδόσφαιρο που εργάζονται πάνω σε αυτό. Ο Ζυβ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Βαρκελώνη είναι όλοι εκεί και συνεχίζουμε να κερδίζουμε στα δικαστήρια. Ακόμα δουλεύουμε για να κάνουμε έναν πιο ελκυστικό ανταγωνισμό.

«Θα μπορούσε να είναι ευνοϊκό οικονομικά για τους συλλόγους που συμμετέχουν ότι πρόκειται για έναν ανοικτό διαγωνισμό, με προώθηση και υποβιβασμό. Δεν κλείνουμε την πόρτα στην UEFA, όσο έχουν ενεργήσει επιθετικά από την αρχή».

Η Γιουβέντους και η Βαρκελώνη είναι όγδοη και ένατη στις αντίστοιχες εγχώριες κατηγορίες τους.

Οι επικριτές κατηγορούν τους κορυφαίους συλλόγους ότι σχηματίζουν ένα κλειστό πρωτάθλημα, όπου ποτέ δεν θα υποβιβαστούν. Ωστόσο, οι ηγέτες του προγράμματος έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν νέους κανόνες για να κάνουν τον διαγωνισμό ελκυστικό για τους μικρότερους συλλόγους.