Ο Καπέλο υποστηρίζει το Σάουθγκεϊτ για να παραμείνει αρχηγός της Αγγλίας υπό έναν όρο.

Το μέλλον του μάνατζερ της Αγγλίας είναι ασαφές μετά την απογοητευτική καμπάνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Fabio Capello πιστεύει ότι ο Gareth Southgate θα πρέπει να παραμείνει ως μάνατζερ της Αγγλίας αν οι παίκτες είναι πίσω του.

Το Σάουθγκεϊτ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, αλλά μπορεί να χωρίσει με την εθνική ομάδα πριν το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Έχοντας οδηγήσει την Αγγλία στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η Southgate ήλπιζε να τερματίσει επιτέλους τη μακρά αναμονή των Three Lions για να κερδίσουν το δεύτερο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Αλλά μια ήττα με 2-1 εναντίον της Γαλλίας στους προημιτελικούς είδε την αστέρι-κατάσπαρτη ομάδα του Σάουθγκεϊτ να υποφέρει άλλη μια απογοητευτική έξοδο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πρώην μάνατζερ του Μίντλεσμπρο επικρίθηκε για τις αντικαταστάσεις του εναντίον της Γαλλίας. Αλλά Capello πιστεύει Southgate πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του αν θέλει να παραμείνει ως διευθυντής της Αγγλίας.

«Έκανε καλή δουλειά και δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα, μια νέα ομάδα», δήλωσε ο πρώην μάνατζερ της Αγγλίας στο Sky Sports.

«Πρέπει να αποφασίσει να μείνει ή να φύγει. Αυτό είναι το πρόβλημά του. Αν είστε σίγουροι ότι οι παίκτες ακολουθούν, θα πρέπει να μείνετε. Αν νομίζεις ότι οι παίκτες δεν είναι μαζί σου, τότε πρέπει να φύγεις.

«Αυτή είναι δική μου ιδέα. Το Σάουθγκεϊτ μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα, όμως.

«Για να καταλάβει ότι [και αυτός] πρέπει να μιλήσει με την FA. Πιστεύεις σε μένα; – Ναι. Δεν πιστεύεις σε μένα; Τότε πήγαινε. Αντίο.»