Ο Κέπα προετοιμάζεται για την απουσία του Μέντυ για την Τσέλσι

Ο Έντουαρντ Μέντυ θα φύγει για το καθήκον του AFCON στις αρχές του επόμενου έτους, και η Kepa Arrizabalaga φαίνεται αρκετά σίγουρη για να αναλάβει το Τσέλσι.

Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Kepa Arrizabalaga ισχυρίζεται ότι είναι διανοητικά προετοιμασμένος να αναλάβει την Νο.1 επιλογή του Thomas Tucel Edouard Mendy, καθώς οι Σενεγάλοι θα πετάξουν στο καθήκον AFCON.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η Mendy θα χάσει έως και τέσσερις εβδομάδες για τους Blues, όπως θα ξεκινήσει το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών. Εν τω μεταξύ, ο Κέπα θα έχει χρόνο να επανεγκατασταθεί στη θέση του στη γέφυρα Στάμφορντ.

Οι πρόσφατοι ηρωισμοί του στη σύγκρουση του Κυπέλλου Αγγλικών εναντίον του Σαουθάμπτον εντυπωσίασαν τους έντονους υποστηρικτές της Τσέλσι. Αν και, ο Ισπανός ήταν πάντα ειδικός στις ποινές.

Kepa, ωστόσο, μόλις εμφανίστηκε για τέταρτη φορά αυτή τη σεζόν στη νίκη επί των Αγίων χθες το βράδυ. Αλλά, το μακρύ ταξίδι του Mendy για το εθνικό του καθήκον θα δώσει στον τερματοφύλακα Νο.2 την απαραίτητη ευκαιρία.

Ακόμα παλεύω για εκείνο το σημείο. 🧤👊

Ο Kepa πιστεύει ότι είναι κατάλληλος για την επικείμενη ευκαιρία, όπως είπε: «Λοιπόν, είναι δύο μήνες μακριά. Φυσικά, ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί. Και θα είμαι έτοιμος, αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μέχρι να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε».

«Ας πάμε βήμα προς βήμα και θα δούμε τι θα συμβεί. Αν πάει στο Αφρικανικό Κύπελλο, όλα τα καλύτερα και θα είμαι έτοιμος. Αλλά είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Μιλώντας για το χθεσινοβραδινό δράμα, πρόσθεσε: «Πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά νιώθω πολύ καλά στις ποινές. Νιώθω αυτοπεποίθηση. Είναι λίγη τύχη, λίγη δουλειά, λίγο απ’ όλα, αλλά νιώθω πολύ καλά».

«Φυσικά και θέλω να παίζω πιο τακτικά. Το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν επίσης ένα παιχνίδι κυπέλλου, περισσότερο ή λιγότερο πριν από ένα μήνα. Έτσι, δεν είναι εύκολο μερικές φορές να παρέμβεις και να νιώθεις το ίδιο όπως θα έκανες αν παίζεις κάθε εβδομάδα.»

«Αλλά προσπαθώ να είμαι έτοιμος, να προπονηθώ σκληρά, να συμμετέχω στην ομάδα. Επίσης, αισθάνομαι την εμπιστοσύνη του διευθυντή — αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Ένιωσα την υποστήριξή του από την αρχή και νομίζω ότι όταν παρέμβω είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι ευτυχής να το κάνω αυτό.»