Ο ιστορικός διευθυντής της Βαρκελώνης έχει τη γνώμη του για το μέλλον του Messi

Συνέβη μέσα από μια στήλη γραμμένη για το Coaches’ Voice, ένας από τους ιστορικούς μάνατζερ της Βαρκελώνης μοιράστηκε τη γνώμη του για το μέλλον του Messi.

Το μέλλον του Lionel Messi είναι το πιο αμφιλεγόμενο θέμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σήμερα, ειδικά στη Βαρκελώνη. Η Αργεντινή γνωρίζει ότι η καταλανική λέσχη δεν περνάει μια καλή περίοδο καθώς προσπαθούν να περιηγηθούν σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υποστηρικτές είναι να απευθύνουν έκκληση στην καρδιά του Λίο και να ελπίζουν να θυμηθεί το ταπεινό ξεκίνημά του. Μακάρι να μπορούσε να επιλέξει να μείνει θυμίζοντας το κλαμπ που του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας.

Ο άνθρωπος που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο είναι ο Carles Rexach, ο οποίος πήρε την απόφαση να του δώσει μια θέση στην ακαδημία του συλλόγου. Σε μια πρόσφατη στήλη που γράφτηκε για το The Coaches’ Voice, ο Charly αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη στιγμή που αποφάσισε να υπογράψει τον Messi. Έγραψε επίσης για τον τρόπο που πάλεψε για ένα 13χρονο για να πάρει συμβόλαιο με το κλαμπ. Πολλοί πίστωσης Rexach για την «ανακάλυψη» του Leo, αλλά διαφωνεί.

Rexach: «Η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»

Αυτό είναι ένα σύντομο απόσπασμα από τη στήλη του Rexach για το The Coaches’ Voice: «Όταν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα κάτω από τον Rijkaard, ήμουν τόσο χαρούμενος. Ήταν ένα παιχνίδι όπου ο ίδιος παίκτης που είδα την πρώτη μέρα έκανε το ντεμπούτο του. Σε αυτό το παιχνίδι, τον προετοιμάσαμε να παίξει με παιδιά πολύ μεγαλύτερα από αυτόν για να δούμε αν ήταν άξιος να παίξει στη Βαρκελώνη. Κανονικά, οι παίκτες της ακαδημίας που κάνουν το ντεμπούτο τους μπορεί να φαίνονται ντροπαλοί. Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, αλλά ζήτησε αμέσως την μπάλα. Σε μια ομάδα της Βαρκελώνης με παίκτες σαν τον Ροναλντίνιο. Αλλά δεν τον ένοιαζε αυτό.

«Στην πραγματικότητα, ο Ροναλντίνιο τον βοήθησε στο πρώτο του γκολ. Messi είναι χαρούμενος όταν παίζει ποδόσφαιρο. Δεν του έχω μιλήσει για το τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι και την πρόθεσή του να φύγει από το κλαμπ. Αλλά ήταν ένα μικρό έτος από κάθε άποψη, πρέπει να τον επηρέασε επίσης. Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνει στη Βαρκελώνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ομάδα ικανή να κερδίσει γιατί θα κάνει τα υπόλοιπα. Έτσι ήταν πάντα. Είναι αστείο γιατί πολλοί πιστεύουν ότι εγώ τον ανακάλυψα. Αλλά πάντα το έλεγα, δεν ανακάλυψα τον Μέσι. Ανακάλυψε τον εαυτό του. Πήρα μόνο την απόφαση να τον υπογράψω. Η καλύτερη απόφαση της ζωής μου.»