Ο Ιμπραχίμοβιτς αποκαλύπτει πώς επηρέασε τον προπονητή Στέφανο Πιόλι

Μετά την επιστροφή του στο Μίλαν, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο βοήθησε τον Στέφανο Πιόλι να κάνει αναβαθμίσεις ως μάνατζερ.

Ο Στέφανο Πιόλι ήταν σχετικά μέσος μάνατζερ πριν έρθει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να παίξει υπό την ηγεσία του. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν μάνατζερ που βελτιώνονται δραματικά μετά από να προπονήσουν έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης που μπορεί να τους προκαλέσει. Ο Ιμπραχίμοβιτς είναι αυτός ο τύπος παίκτη στην περίπτωση του Πιόλι, το αστέρι αποκάλυψε τις περιοχές που βελτίωσε αφού είναι μαζί. Η κατάσταση βετεράνου του Ζλάταν και η εμπειρία του είναι ο λόγος που ο Πιόλι βρήκε το ιδανικό μέρος για να συνεχίσει να μεγαλώνει.

Ως διευθυντής του Μίλαν, βοήθησε και το κύρος του συλλόγου, αλλά ο Ιμπραχίμοβιτς είναι ο άνθρωπος που ξαναζωντάνεψε ολομόναχος ολόκληρο το ίδρυμα. Σήμερα, οι Rossoneri αγωνίζονται για τον τίτλο και ο Pioli θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους μάνατζερ του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ξέρεις πώς μιλάει ο Ζλάταν μερικές φορές, έχει την εμπιστοσύνη που λίγοι παίκτες στον κόσμο έχουν.

«Εγώ Ζλατάνισα τον Πιόλι.»

«Ίσως να ζλατάνισα τον Pioli και τον έκανα να γίνει περισσότερο σαν εμένα», χαμογέλασε η Ibra σε μια συνέντευξη που πήρε η Football Italia. «Έφτασε σε μια πλευρά του Μιλάνου, όπου η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Αν είμαστε εδώ που είμαστε τώρα, είναι χάρη στη δουλειά που έχει κάνει, καθώς είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Ο Pioli έχει τη σωστή νοοτροπία και αναμένει πολλά από την ομάδα, ακόμα κι αν είναι αρκετά νέα ομάδα. Ίσως να έχει περισσότερη υπομονή από μένα, αλλά τότε είναι μεγαλύτερος και πιο ώριμος από μένα πάρα πολύ.

«Pioli είναι εξοικειωμένοι με καταστάσεις όπου έπρεπε να αγωνιστεί για να μείνει σε Serie A, και προφανώς αυτό είναι διαφορετικό σε σύγκριση με την καταπολέμηση να είναι στην κορυφή. Είναι διαφορετική πίεση, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ αγχωτικό. Ο Pioli δεν ήταν συνηθισμένος να συνεργάζεται με κορυφαίους παίκτες, αλλά έχει εμπειρία και αποδείχθηκε μεγάλος προπονητής. Τώρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι κατάλληλος για αυτό το επίπεδο.»