Ο θρύλος της Βραζιλίας κάποτε σκέφτηκε να αγοράσει ένα MLS club

Ο εμβληματικός επιθετικός Ρονάλντο της Βραζιλίας είναι σήμερα ο πρόεδρος μιας ισπανικής λέσχης, αλλά κάποτε είχε την επιθυμία να επενδύσει σε μια λέσχη MLS.

Ο σούπερ σταρ της Βραζιλίας Ρονάλντο αποκάλυψε ότι είχε ένα όνειρο να αγοράσει ένα franchise MLS προτού προσεγγίσει άλλες επιλογές στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο 45χρονος ήταν ένα μικρό μέρος των Φορτ Λοντερντέϊλ Στράικερς στη Βόρεια Αμερική Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου πριν κλείσει το 2016.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο δύο φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήθελε να επενδύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ο Ronaldo δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της τιμής αγοράς στη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μιλώντας με το Flow Podcast, είπε: «Πήγα στη Νέα Υόρκη και είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο της MLS και παρουσίασε τις ιδέες του «μπορείτε να κερδίσετε όσο θέλετε, αλλά αν δεν έχετε 70 εκατομμύρια ευρώ για το franchise, δεν πάτε πουπουρά’. Αυτό με έκανε να απορρίψω αυτό το σχέδιο.

«Μετά πήγα στο Λονδίνο για να σπουδάσω μάνατζερ αθλητικών και αθλητικών μάρκετινγκ.»

Ανεξάρτητα από την αποτυχία του, ο Ρονάλντο έψαχνε επίμονα για ένα κλαμπ που θα μπορούσε να βάλει τα χρήματά του.

Ο επιθετικός της Βραζιλίας πρόσθεσε: «Έδειξα πολύ, στο [Αγγλικό] Πρωτάθλημα, αλλά όλα ήταν πολύ ακριβά.

«Η Premier League είναι μια πλήρης επιτυχία σε όλο τον κόσμο, όπως και το Πρωτάθλημα, αλλά έπρεπε να έχετε £60 εκατομμύρια, έτσι κοίταξα στη συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου οι τιμές ήταν πιο προσιτές».

Επιπλέον, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, απέκτησε τελικά μερίδιο 51 τοις εκατό στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ και είναι πρόεδρος του συλλόγου αυτή τη στιγμή.

Ο Ρονάλντο είπε: «Άκουσα ότι υπήρχε μια ευκαιρία στο Βαγιαδολίδ. Διαπραγματεύτηκα για μια εβδομάδα και κατέληξα να πληρώσω 30 εκατομμύρια ευρώ (£26m/34 εκατομμύρια δολάρια).»

Ο Ισπανικός σύλλογος διαγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο Segunda Division με 10 πόντους πίσω από τους ηγέτες της Almeria, αλλά μόνο τέσσερις πόντους λιγότερο από τα αυτόματα σημεία προώθησης.