Ο θρύλος της Βαρκελώνης Ροναλντίνιο χάνει τη μητέρα του COVID-19

Η μητέρα του πρώην ποδοσφαιριστή της Βραζιλίας πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με coronavirus.

Η μητέρα του Ronaldinho Gaucho, Dona Miguelina, έχει δυστυχώς απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών, αφού υπέφερε από COVID-19 στη Βραζιλία.

Ο 71χρονος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο αφού ήταν θετικός για κοροναϊό. Ο πρώην σύλλογος του Ροναλντίνιο Ατλέτικο Μινέιρο επιβεβαίωσε το θάνατό της το Σάββατο με ένα μήνυμα συλλυπητηρίων.

«Είναι με μεγάλη θλίψη ότι Clube Atlético Mineiro λαμβάνει τα νέα για το θάνατο της Doña Miguelina, μητέρα του Ronaldinho Gaúcho», διαβάστε τη δήλωση του συλλόγου.

«Η οικογένεια Ατλετικάνα πενθεί και μοιράζεται τη στιγμή του πόνου με το είδωλό της. Είθε ο Θεός να σας δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες και να παρηγορήσει την καρδιά του αιώνιου άσους μας

Ο Ronaldinho δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση από τώρα αφού προηγουμένως επιβεβαίωσε την κατάσταση της μητέρας του στα τέλη Δεκεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπητοί φίλοι, η μητέρα μου έχει COVID και είμαστε στον αγώνα για να ανακάμψει σύντομα», δημοσίευσε ο Ronaldinho στο Twitter στις 21 Δεκεμβρίου.

«Είναι στο κέντρο εντατικής θεραπείας, λαμβάνει όλη τη φροντίδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προσευχές σας, τις θετικές ενέργειες και την στοργή σας. Μητέρα δύναμη.»

Ο 40χρονος είχε στενή σχέση με τη μητέρα του, η οποία τον συνόδευε πάντα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Της αφιέρωσε ακόμη και το βραβείο Ballon d’Or το 2005.

Ο πατέρας του πρώην αστέρα της Βαρκελώνης και του Παρισιού Saint-Germain, João de Assis Moreira, πέθανε όταν ήταν μόλις οκτώ ετών μετά από πνιγμό σε μια πισίνα.

Αφιέρωμα και μηνύματα συλλυπητηρίων έχουν έρθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για Ronaldinho κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.