Ο θρύλος της Άρσεναλ εξηγεί πώς ο Παρτέι βελτίωσε την ομάδα

Ο μέσος της Γκάνας παρέδωσε άλλη μια ισχυρή επίδειξη στη νίκη επί του Τότεναμ, αφήνοντας τον Γκιλμπέρτο να τραγουδήσει τους επαίνους του.

Ο θρύλος της Arsenal Gilberto Silva πιστεύει ότι ο Thomas Partey είναι μια τέλεια εφαρμογή για το σύλλογο και κάνει τους συμπαίκτες του, ειδικά Granit Xhaka, να φαίνονται καλύτερα.

Λόγω μιας σειράς προβλημάτων τραυματισμών, ο Παρτέι αγωνίστηκε να κάνει σημαντικό αντίκτυπο αυτή τη σεζόν. Ο πρώην άνθρωπος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο, έχει αποδείξει την αξία των χρημάτων του όταν είναι κατάλληλα. Είχε ακόμη και το μέτρο του Tanguy Ndombele στη νίκη 2-1 του ντέρμπι της Άρσεναλ επί του Τότεναμ την Κυριακή σε μια σίγουρη επίδειξη.

Τώρα ο Gilberto, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο κέντρο των Gunners μεταξύ 2002 και 2008, έχει δώσει θετική ετυμηγορία για τον Partey.

«Είναι καλός παίκτης», είπε ο πρώην Βραζιλιάνος αστέρας στο Astro SuperSport στο Partey.

«Είναι ο τύπος του παίκτη που έλειπε η Άρσεναλ, έχω μιλήσει μια-δυο φορές γι’ αυτό. Έχουν καλούς παίκτες στη θέση του [κεντρικού κέντρου], αλλά όχι για να καθίσουν και να δώσουν στην Άρσεναλ τη σταθερότητα που έχουν.

«Κοιτάξτε το παιχνίδι [εναντίον του Spurs] ήταν υπέροχο να δούμε πώς κατάφερε το παιχνίδι του, πώς κατάφερε αυτή τη θέση, βοηθώντας [συμπαίκτες].

«Ξέρετε τι είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συγκεκριμένη θέση; Αυτή είναι μια πολύ συγκεκριμένη θέση γιατί όχι κάθε φορά που παίρνετε την πίστωση που σας αξίζει.

«Δεν πειράζει, δεν πειράζει, γιατί πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Αλλά αυτός ο τύπος, όταν καταλαβαίνει τη θέση σαν τον Παρτέι, κοίτα το παιχνίδι του. Έκανε τους άλλους πολύ καλύτερους.

«Κάνει τον Xhaka να φαίνεται καλύτερα στο παιχνίδι. Έκανε τους υπερασπιστές να φαίνονται πολύ καλύτερα και άνετα όταν η μπάλα ήταν εναντίον τους.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια, ο τρόπος που τοποθετεί τον εαυτό του, είναι πολύ σημαντικός για την Arsenal. Είναι το είδος του παίκτη Arsenal που χρειάζεται εδώ και πολύ καιρό κατά τη γνώμη μου.»