Ο Ζιντάν φέρνει αυτό που μπορεί να πλήγωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μετά από μια νίκη σε πέντε παιχνίδια, οι τραυματισμένοι ήρωες τελικά σκόνταψαν καθώς κλήθηκαν στο Estadio Alfredo Di Stefano.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραδέχεται ότι μια αλλαγή στη μέση του αγώνα μπορεί να κόστισε πόντους της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τον διευθυντή να δικαιολογεί την τακτική του μαστορέματα λέγοντας ότι «η ομάδα του ήταν λίγο κουρασμένη».

Ο Πόρτου έβαλε την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο μπροστινό πόδι δέκα λεπτά μετά το διάλειμμα. Με το προβάδισμα τους ακόμα ανέπαφο μέχρι τα τελευταία λεπτά, και με τους να παραμένουν αποφασισμένοι στην άμυνα, φαινόταν σαν η Ρεάλ Μαδρίτης να είχε οριστεί για μια τεράστια απογοήτευση.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής Βινίκιος Τζούνιορ φρόντισε να μην φύγει με άδεια χέρια καθώς πυροβόλησε σπίτι από κοντινή απόσταση το λεπτό 89 από σταυρό του Λούκας Βάσκεζ.

Οι Los Blancos έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στη δεύτερη θέση στη La Liga καθώς το 1-1 τους αφήνει στην τρίτη θέση, επίπεδο σε σημεία με την FC Barcelona και πέντε σημεία ακυβέρνητα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ζιντάν άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας στο ημίχρονο, πηγαίνοντας από άμυνα τεσσάρων ατόμων σε τρία πίσω.

«Το άλλαξα επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένος με τις πιέσεις μας», εξήγησε ο Ζιντάν μετά τον αγώνα, μέσω της Marca.

Ερωτηθείς αν η αλλαγή του συστήματος θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει την πλευρά του, ο Γάλλος διευθυντής απάντησε: «Αν με ρωτήσατε, και αυτό είναι τώρα τρεις φορές, τότε ναι, ίσως.

«Έπρεπε να αλλάξουμε τα πράγματα επειδή, μετά από μια ώρα, η ομάδα ήταν λίγο κουρασμένη. Μερικές φορές πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Στο τέλος, προσπαθείτε να βρείτε πράγματα για να αλλάξετε τη δυναμική.»