Ο Ζιντάν ρίχνει την ετυμηγορία για την απόφαση εξόδου της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξήγησε τους λόγους που άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους υποστηρικτές του συλλόγου με ανοιχτή επιστολή.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανέφερε την έλλειψη πίστης και υποστήριξης από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δημιουργήσει μια νέα ομάδα ως τον κύριο λόγο για την αναχώρησή του.

Επίσης, ο Γάλλος άνοιξε τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του συλλόγου Florentino Perez, τον οποίο ένιωσε ότι ποτέ δεν σεβόταν πραγματικά τα προηγούμενα επιτεύγματά του ούτε τον υποστήριξε επαρκώς όταν τα πράγματα δυσκολεύθηκαν.

Αφού η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την εκστρατεία χωρίς τρόπαιο 2020/21, ο Ζιντάν παραιτήθηκε για δεύτερη φορά από τη θέση του μάνατζερ, αφού το έκανε για πρώτη φορά το 2018, στο πίσω μέρος τριών διαδοχικών τίτλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα, σε ανοιχτή επιστολή προς τους υποστηρικτές του συλλόγου, όπως δημοσιεύτηκε στην AS, ο Ζιντάν αποκάλυψε τους λόγους για την αναχώρησή του.

«Αγαπητοί φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης,

«Για περισσότερα από 20 χρόνια, από την πρώτη μέρα που έφτασα στη Μαδρίτη και φορούσα το λευκό πουκάμισο, μου έδειξες την αγάπη σου. Ήθελα να γράψω αυτό το γράμμα, να σε αποχαιρετήσω και να εξηγήσω την απόφασή μου να φύγω από τη δουλειά του προπονητή.

«Πηγαίνω, αλλά δεν πηδάω στη θάλασσα, ούτε κουράστηκα να προπονώ. Τον Μάιο του 2018, έφυγα γιατί μετά από δυόμισι χρόνια, με τόσες νίκες και τόσα πολλά τρόπαια, ένιωσα ότι η ομάδα χρειαζόταν μια νέα προσέγγιση για να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φεύγω γιατί νιώθω ότι η Λέσχη δεν έχει πια την πίστη σε μένα που χρειάζομαι, ούτε την υποστήριξη για να χτίσει κάτι μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

«Κατανοώ το ποδόσφαιρο και γνωρίζω τις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω ότι όταν δεν κερδίζεις, πρέπει να φύγεις. Αλλά με αυτό ένα πολύ σημαντικό πράγμα έχει ξεχαστεί, ό, τι έχτισα καθημερινά έχει ξεχαστεί, τι έφερα στις σχέσεις μου με τους παίκτες, με τους 150 ανθρώπους που εργάζονται με και γύρω από την ομάδα.

«Θέλω να υπάρχει σεβασμός για ό, τι πετύχαμε από κοινού»

«Είμαι ένας γεννημένος νικητής και ήμουν εδώ για να κερδίσω τρόπαια, αλλά ακόμα πιο σημαντικό από αυτό είναι οι άνθρωποι, τα συναισθήματά τους, η ίδια η ζωή και έχω την αίσθηση ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν ληφθεί υπόψη, ότι υπήρξε μια αποτυχία να κατανοήσουν ότι αυτά τα πράγματα διατηρούν επίσης τη δυναμική ενός μεγάλου συλλόγου Πηγαίνω. Σε κάποιο βαθμό, με έχουν επιτεθεί ακόμη και γι’ αυτό.

«Θέλω να υπάρχει σεβασμός για όσα επιτύχαμε μαζί. Θα ήθελα η σχέση μου με τη λέσχη και τον πρόεδρο τους τελευταίους μήνες να ήταν λίγο διαφορετική από εκείνη των άλλων προπονητών. Δεν ζητούσα προνόμια, φυσικά όχι, απλά λίγη ακόμα ανάμνηση.

«Αυτές τις μέρες η ζωή ενός προπονητή σε μια μεγάλη λέσχη είναι δύο εποχές, λίγο περισσότερο. Για να κρατήσει περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις είναι απαραίτητες. Είναι πιο σημαντικά από τα χρήματα, πιο σημαντικά από τη φήμη, πιο σημαντικά από όλα. Πρέπει να καλλιεργηθούν.

«Γι’ αυτό με πλήγωσε τόσο πολύ όταν διαβάζω στον Τύπο, μετά από μια ήττα, που θα με απέλυαν αν δεν κέρδιζα το επόμενο παιχνίδι. Έβλαψε εμένα και όλη την ομάδα επειδή αυτά τα μηνύματα που διέρρευσαν σκόπιμα στα μέσα ενημέρωσης επηρέασαν αρνητικά την ομάδα, δημιούργησαν αμφιβολίες και παρεξηγήσεις.

«Φυσικά δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»

«Ευτυχώς είχα αυτά τα καταπληκτικά παλικάρια που ήταν μαζί μου μέχρι θανάτου. Όταν τα πράγματα έγιναν άσχημα, με έσωσαν με υπέροχες νίκες. Επειδή πίστεψαν σε μένα και ήξεραν ότι πίστευα σ’ αυτούς».

«Φυσικά δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά είμαι σε θέση να δώσω σε όλους, είτε πρόκειται για έναν παίκτη, ένα μέλος του προπονητή ή οποιονδήποτε υπάλληλο, τη δύναμη και την εμπιστοσύνη που χρειάζονται στη δουλειά τους. Ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεται μια ομάδα.

«Μέσα από αυτά τα 20 χρόνια στη Μαδρίτη έμαθα ότι εσείς, οι οπαδοί, θέλετε να κερδίσετε, φυσικά, αλλά πάνω απ’ όλα θέλετε να δώσουμε τα πάντα: τον προπονητή, το προσωπικό, τους υπαλλήλους και φυσικά τους παίκτες. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε δώσει το 100% του εαυτού μας σε αυτό το κλαμπ.

Ο αποχαιρετισμός του Ζιντάν στον Τύπο

«Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να στείλω ένα μήνυμα στους δημοσιογράφους. Έχω δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις τύπου και, δυστυχώς, μιλήσαμε πολύ λίγο για το ποδόσφαιρο, αν και ξέρω ότι αγαπάτε το ποδόσφαιρο, αυτό το άθλημα που μας φέρνει κοντά.

«Ωστόσο, και χωρίς καμία επιθυμία για κριτική ή διάλεξη, θα ήθελα οι ερωτήσεις να μην ήταν πάντα σχετικά με τη διαμάχη, ότι μπορεί να μιλούσαμε πιο συχνά για το παιχνίδι και κυρίως για τους παίκτες, που είναι και πάντα θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το άθλημα. Ας μην ξεχνάμε το ποδόσφαιρο, ας το φροντίσουμε.

«Αγαπητοί οπαδοί της Μαδρίτης, θα είμαι πάντα ένας από εσάς.

«Χάλα Μαδρίτης!

«Ζινεντίν Ζιντάν»