Ο Ζιντάν αποκαλύπτει το κλειδί για τη νίκη 3 Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γάλλος οδήγησε Los Blancos σε μια ιστορική τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους στη σειρά μεταξύ 2016 και 2018.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποκάλυψε το κλειδί πίσω από την ιστορική τριπλή ευρωπαϊκή επιτυχία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον πρώτο του ηγετικό ρόλο, ο Ζιντάν κατάφερε ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά κατορθώματα. Όχι μόνο κέρδισε το Champions League για τη Ρεάλ Μαδρίτης την πρώτη φορά που ζήτησε το 2016, αλλά το έκανε και πάλι το 2017 και το 2018 για να ολοκληρώσει μια αξιοσημείωτη πορεία τριών διαδοχικών τίτλων.

Τώρα, πάνω από τέσσερα χρόνια μετά, ο Ζιντάν άνοιξε για πρώτη φορά την επιτυχία του το Σαββατοκύριακο, πιστώνοντας τη σκληρή δουλειά και τους παίκτες και τους προπονητές που τον περιέβαλαν ως βασικούς παράγοντες.

«Δουλέψαμε σκληρά, είχαμε απίστευτους παίκτες και μια ομάδα που με ακολούθησε», δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Los Blancos στον Telefoot.

«Ήμουν υπεύθυνος για πολλά πράγματα, αλλά είχα μια σπουδαία ομάδα πίσω μου. Μόνος του, δεν θα ήταν δυνατόν. Πρέπει να περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους με τους οποίους νιώθω άνετα. Αν όχι, δεν μπορεί να λειτουργήσει.»

Θα επιστρέψει ο Ζιντάν στη διοίκηση;

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Ζιντάν παραιτήθηκε από το ρόλο του ως μάνατζερ της Ρεάλ Μαδρίτης για δεύτερη φορά το 2021.

Ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα τον έχουν αποστασιοποιήσει από την αντικατάσταση του Mauricio Pochettino ως προπονητή Παρί Σεν Ζερμέν για την επόμενη σεζόν, ο 49χρονος εξακολουθεί να σκοπεύει να επιστρέψει στη διοίκηση.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να συνεχίσω, έχω ακόμα αυτή τη φλόγα, είναι το πάθος μου, το ποδόσφαιρο. Είμαι [σχεδόν] 50 ετών, γεμάτος, είμαι χαρούμενος, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Μια πιθανή δουλειά που θα μπορούσε να αναλάβει ο Ζιντάν είναι ο ρόλος του προπονητή της γαλλικής εθνικής ομάδας.

Το σημερινό αφεντικό της Γαλλίας Ντιντιέ Ντε Σαντρ θα είναι εκτός συμβολαίου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ στα τέλη του τρέχοντος έτους. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπογράψει νέα συμφωνία μετά το τουρνουά.