Ο επικεφαλής της La Liga δεσμεύεται να εκθέσει την PSG για την «καταστροφή» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η αμφιλεγόμενη ανανέωση του συμβολαίου του Kylian Mbappe έπεισε αξιωματούχους της La Liga να κινηθούν νομικά εναντίον της PSG.

Ο αρχηγός της La Liga Χαβιέ Τέμπας επέμεινε ότι θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην UEFA για το νέο συμβόλαιο του Kylian Mppe στο Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν κοντά στην ένταξη της Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, η PSG τον κράτησε για το τελευταίο έτος της σύμβασής του, ενώ συνέχισε τις προσπάθειές της για παράταση της παραμονής του.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ο σύλλογος ανακοίνωσε τελικά στις 21 Μαΐου ότι ο Mbappe είχε υπογράψει νέα τριετή συμφωνία.

Η συμφωνία εξόργισε τους αξιωματούχους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λα Λίγκα, με τον Τέμπας να στιγματίζει τη σύμβαση «σκανδαλώδη». Σε μια νέα συνέντευξη, ο επικεφαλής της La Liga αποκάλυψε ότι σύντομα θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην UEFA.

«PSG, με περισσότερες απώλειες και μισθολογικό κόστος από τη Ρεάλ Μαδρίτης ή Barca, ανανεώσει Mbappe με ποσά τόσο υψηλά. Είναι αδύνατο αν δεν υπάρχει εξαπάτηση σε χορηγίες ή εισφορές κεφαλαίου σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που όρισε η UEFA», δήλωσε ο Tebas σε δημοσιογράφους.

«Μπορεί ο πρόεδρος της PSG να κάνει ό, τι θέλει, καθώς η UEFA εξαρτάται οικονομικά από αυτόν; Δεν μπορεί να είναι.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα υποβάλουμε την καταγγελία κατά της PSG πρώτα στην UEFA, σε μία ή δύο ημέρες. Η La Liga δεν θα επιτρέψει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα να καταστρέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η καταγγελία είναι γραπτή και δεν είναι πόζες, είναι αντικειμενικά οικονομικά δεδομένα.»