Ο Εμμανουήλ Πετίτ στηρίζει τον Μικέλ Αρτέτα μετά τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ενώνει τη Βαρκελώνη

Ο Εμμανουήλ Πετίτ πιστεύει ότι ο Mikel Arteta πήρε τη σωστή απόφαση εκφορτώνοντας τον Pierre-Emerick Aubameyang την ημέρα της προθεσμίας.

Ο θρύλος της Arsenal Emmanuel Petit υποστήριξε την απόφαση του Mikel Arteta να αφήσει τον Pierre-Emerick Aubameyang να ενταχθεί στη Βαρκελώνη την ημέρα της προθεσμίας.

Ο 32-year-old έκανε τη μεταφορά στους καταλανούς γίγαντες δωρεάν μετά τη λήξη της σύμβασής του από τους Gunners.

Ο Aubameyang δεν είχε παίξει για την Άρσεναλ μετά την ήττα 2-1 από την Έβερτον στις 6 Δεκεμβρίου και βρέθηκε απογυμνωμένος από την αρχηγία του μετά από μια πειθαρχική παραβίαση.

Και ο Petit είναι σίγουρος ότι η Areta έκανε τη σωστή απόφαση για να ξεφορτώσει τον επιθετικό.

«Ο Mikel Arteta έκανε ακριβώς αυτό που όλοι περίμεναν με τον Pierre-Emerick Aubameyang», είπε ο Petit Gambling.com.

«Δεν θέλω να δείξω ασέβεια προς τον Aubameyang, επειδή πιστεύω ότι είναι σπουδαίος παίκτης. Αλλά τους τελευταίους μήνες δεν ήταν ο εαυτός του.

«Κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό του. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το κλαμπ, τον διευθυντή ή τον τρόπο που ζει στην ιδιωτική του ζωή. Αλλά δεν βλέπαμε το ίδιο Aubameyang που είδαμε πριν από μερικά χρόνια».

«Πιστεύω ότι ο Arteta πήρε τη σωστή απόφαση για το Aubameyang και έκανε το σημάδι του στο καμαρίνι με την επιλογή που έκανε», πρόσθεσε.

«Το να αφήσεις τον αρχηγό σου έξω από το παιχνίδι και μετά να τον βάλεις στην αγορά μετακίνησης είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα στο καμαρίνι σου.»

Η Petit πρόσθεσε επίσης ότι η διεθνής Γκαμπόν «δεν ήταν η ίδια» από την υπογραφή τριετούς σύμβασης αξίας 350.000 λιρών ανά εβδομάδα τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Ως κορυφαίος στο club, όπως ήταν και ο Aubameyang, έχετε μια λογική λογική για τους συμπαίκτες σας και πρέπει να το δείξετε στο γήπεδο», εξήγησε ο Γάλλος.

«Ο Aubameyang πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να δείξετε ένα υψηλού επιπέδου εβδομάδα μετά την εβδομάδα και το γεγονός ότι υπέγραψε μια νέα σύμβαση για μεγάλα, μεγάλα χρήματα μπορεί να μην σχετίζεται με το τρέχον θέμα του, αλλά θα πω ότι η σύμπτωση είναι τεράστια.

«Αμέσως μετά που υπέγραψε αυτή την επαφή, δεν ήταν πια ο ίδιος παίκτης.

«Δεν θα είχε σημασία αν το μέλλον του ήταν με την Άρσεναλ ή κάπου αλλού, πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να επιστρέψει στον παίκτη που ήταν, με το ίδιο κίνητρο και νοοτροπία που είχε. Τα χρήματα είναι τεράστια, αλλά πρέπει να πάρει πίσω το θυμό του!»