Ο Εμμανουέλ Πετίτ προτρέπει την Άρσεναλ να υπογράψει «απρόβλεπτη» αστέρι της Πρέμιερ Λιγκ

Ο πρώην μέσος της Arsenal Emmanuel Petit προέτρεψε την πρώην ομάδα του να κάνει μια κίνηση για την περιζήτητη σταρ του Crystal Palace Wilfried Zaha.

Ο Emmanuel Petit πιστεύει ότι ο Wilfried Zaha είναι «ακριβώς το είδος του παίκτη που χρειάζεται η Arsenal» για να επανέλθει στο τραπέζι της Premier League.

Οι Gunners τερμάτισαν όγδοη στην Premier League για τις δύο τελευταίες σεζόν και θα είναι χωρίς ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για πρώτη φορά μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα.

Παρά αυτή την ατυχή οπισθοδρόμηση, ο Mikel Arteta παραμένει σίγουρος. Ο μάνατζερ του συλλόγου σκοπεύει να κάνει νέες υπογραφές για να ενισχύσει την ομάδα πριν από τη δεύτερη πλήρη σεζόν που έχει αναλάβει.

Και ο Ζάχα, ο οποίος φέρεται να αναζητά και πάλι μια καλοκαιρινή έξοδο από το παλάτι, είναι ένας παίκτης που πιστεύει ότι θα ταίριαζε τέλεια στο νομοσχέδιο.

«Ο Wilfried Zaha έχει επανειλημμένα συνδεθεί με την Arsenal τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος Paddy Power.

«Η Arsenal συνήθιζε να παίζει με τους φτερωτούς και τους τύπους που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο πλευρό τους, οι οποίοι θα αναλάμβαναν την ευθύνη και θα έδειχναν την πείνα και την επιθυμία να κερδίσουν τη νίκη — αυτή ήταν η Άρσεναλ που ήξερα!»

Petit έπαιξε κάτω από το θρυλικό διευθυντής Gunners Arsene Wenger μεταξύ 1997 και 2000. Ο πρώην μέσος έκανε 112 εμφανίσεις σε φανέλα της Άρσεναλ και κέρδισε τέσσερα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν έπαιξα για την Άρσεναλ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είχαμε τους Marc Overmars, Sylvain Wiltord και Robert Pires — αυτοί οι παίκτες ήταν τόσο συναρπαστικοί να παρακολουθήσουν.

«Ο Zaha είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης, δεν ξέρεις τι θα κάνει με την μπάλα. Έχει δυνατό χαρακτήρα, και μερικές φορές χρειάζεται να ελέγχει τα συναισθήματά του, αλλά είναι ακριβώς το είδος του παίκτη που χρειάζεται η Άρσεναλ.

«Για χρόνια, η Άρσεναλ δεν είχε έναν παίκτη που να μπορεί να ντρίμπλα ή να κάνει τη διαφορά με την μπάλα στα πόδια του. Με τον Ζάχα, θα είχαν κάποιον ικανό να αναλάβει την ευθύνη και να μην φοβάται να τα βάλει με υπερασπιστές».