Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ντόρτμουντ Watzke ρίχνει πίσω στην Guardiola πάνω από παρατηρήσεις τέλους πράκτορα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ντόρτμουντ Hans-Joachim Watzke έχει το χτύπημα του πίσω στο Pep Guardiola μετά από σχόλια του αφεντικού της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ντόρτμουντ Hans-Joachim Watzke έκανε μια ανασκαφή για τις δαπάνες της Μάντσεστερ Σίτι μετά από σχόλια που έκανε ο Pep Guardiola σχετικά με το ποσό που πλήρωσε η λέσχη Bundesliga σε αμοιβές πρακτόρων.

Πόλη πρόσωπο Dortmund στο δεύτερο σκέλος του προημιτελικού Champions League το βράδυ της Τετάρτης, με Guardiola να έχει προηγουμένως ισχυριστεί ότι οι Γερμανοί «πληρώνουν πολλά χρήματα» σε πράκτορες για να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν νεαρές στάρλετ.

Στη συσσώρευση μέχρι το πρώτο σκέλος της τελευταίας ισοπαλίας που κέρδισε ο Σίτυ 2-1 στο Eithad Stadium, η Guardiola είπε στους δημοσιογράφους: «Αν κάποιος γνωρίζει στο Μάντσεστερ για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, είμαι εγώ. Η κουλτούρα αυτού του συλλόγου, ο τρόπος που παίζουν και δεν θα βρω ούτε έναν παίκτη από Μπορούσια Ντόρτμουντ χωρίς ποιότητα.

«Ξοδεύουν πολλά χρήματα σε νέους παίκτες και πληρώνουν πολλά χρήματα σε πράκτορες για να φέρουν αυτούς τους παίκτες εκεί επειδή έχουν απίστευτη ποιότητα. Απίστευτο Ίσως να μην βρήκαν αυτή τη σεζόν τη συνέπεια στη Μπουντεσλίγκα να κερδίζει κάθε εβδομάδα, αλλά για δύο παιχνίδια μπορούν να κάνουν τα πάντα».

Αντιδρώντας σε αυτά τα σχόλια, ο Γουάτσκε έχει επισημάνει τις δαπάνες της Guardiola με την πόλη τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δει τους ηγέτες της Premier League να συγκεντρώνουν μια ομάδα που θεωρείται μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια οι [Πόλη] έχουν ξοδέψει σχεδόν 1 δις ευρώ (£870 m/1,2 δις δολάρια) σε νέους παίκτες», δήλωσε ο 61χρονος BBC Sport. «Σε πέντε χρόνια. Ποιος έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό; Δεν χρειάζεται να επικρίνει άλλα κλαμπ.

«[Η στρατηγική του Ντόρτμουντ] λειτουργεί φανταστικά, αλλά είναι δύσκολο να αναπτυχθεί μια ομάδα μαζί της, διότι μετά από δύο ή τρία χρόνια, αυτοί οι νέοι παίκτες, αν αποδίδουν πολύ, πολύ καλά, όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ ή ο Γιαντόν Σάντσο, τότε οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη θέλουν να τους αγοράσουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Το Ντόρτμουντ δεν είναι ένα κλαμπ όπου πρέπει να έχεις μεγάλα οράματα επειδή δεν έχεις πολλά λεφτά.

«Αν είχα χρήματα όπως και άλλα κλαμπ, που μπορούν να ξοδέψουν 1 δις ευρώ σε πέντε ή 10 χρόνια στην ομάδα, τότε μπορείτε να έχετε οράματα. Αυτό που θέλω να έχω για τα επόμενα χρόνια είναι να αποκτήσουμε το status να είναι ένας από τους καλύτερους 10 ή 12 συλλόγους στην Ευρώπη και κανονικά να κερδίσουμε μερικούς τίτλους στη Γερμανία».