Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν Rummenigge επαναλαμβάνει τη θέση του συλλόγου για την Super League

Σε πρόσφατη δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν Karl-Heinz Rummenigge επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο σύλλογος δεν ενδιαφέρεται για την Ευρωπαϊκή Super League.

Μπάγερν Μονάχου δεν θα είναι μέρος της Super League και όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει μάλλον να συνεργαστούν για τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων διαγωνισμών, λέει ο Karl-Heinz Rummenigge.

Την Κυριακή 12 ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία επιβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο νέο διαγωνισμό που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το τρέχον Champions League.

Σε πρόσφατη δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν Karl-Heinz Rummenigge επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η ομάδα του δεν είναι πίσω από την πρόταση, αντί να λέει ότι προτιμούν την αναβάθμιση του Champions League.

«Η FC Bayern δεν συμμετείχε στο σχεδιασμό μιας Super League», δήλωσε ο Rummenigge μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή δομή στο ποδόσφαιρο εγγυάται μια αξιόπιστη βάση».

«Η FC Bayern χαιρετίζει τις μεταρρυθμίσεις του Champions League επειδή πιστεύουμε ότι αποτελούν το σωστό βήμα για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο τροποποιημένος προκαταρκτικός γύρος θα συμβάλει σε μεγαλύτερο ενθουσιασμό και συγκίνηση στο διαγωνισμό».

«Δεν πιστεύω ότι η Super League θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών συλλόγων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κοροναϊού. Αντίθετα, όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να εργασθούν με αλληλεγγύη ώστε η διάρθρωση του κόστους, ιδίως οι μισθοί των παικτών και οι αμοιβές των πρακτόρων, να ευθυγραμμίζονται με τα έσοδα, προκειμένου να καταστεί όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιο ορθολογικό».

Φαίνεται ότι δεν θα συμμετάσχει κανένας σύλλογος της Μπουντεσλίγκα, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την RB Leipzig να συμμετέχουν στη Μπάγερν τη Δευτέρα ανακοινώνοντας την αντίθεσή τους στη Super League.

«Απορρίπτουμε οποιαδήποτε σχέδια για τη δημιουργία μιας Super League», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RB Leipzig Oliver Mintzlaff σε δήλωσή του στο Twitter.

Πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι ο Karl-Heinz Rummenigge είναι μάλλον επιτόπου στην εκτίμησή του για την τρέχουσα κατάσταση.