Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βαρκελώνης παραιτείται σε μια ξαφνική τροπή των γεγονότων

Σε μια πρωτοφανή τροπή των γεγονότων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Barca σκοπεύει να παραιτηθεί από το ρόλο του μόλις επτά μήνες μετά το διορισμό του.

Ο CEO Ferran Reverter της Βαρκελώνης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το ρόλο του για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».

Η λέσχη επιβεβαίωσε τα σχέδια του Reverter το πρωί της Τρίτης, δηλώνοντας ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει ήδη ενημερώσει την πρόεδρο Joan Laporta.

«Ο Ferran Reverter ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της FC Barcelona Joan Laporta για την επιθυμία του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους», διάβασε μια δήλωση.

«Αυτή η παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο σύλλογος διορίσει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο».

Γιατί έφυγε ο Reverter;

Η απόφαση αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Reverter ανέλαβε τη θέση μόλις τον περασμένο Ιούλιο αφού η Λαπόρτα κέρδισε μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος.

Στο δελτίο τύπου της Βαρκελώνης, η λέσχη του αναγνώρισε ότι ηγήθηκε του Στρατηγικού Σχεδίου «2021-2026» που έχει αναδιαρθρώσει το χρέος τους, ενέκρινε το «Espai Barca» — ένα πρόγραμμα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους — και τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές στην Ισπανία, ο Reverter δεν ενέκρινε την προτεινόμενη συμφωνία χορηγίας Spotify της Βαρκελώνης. Το θεώρησε στρατηγικό λάθος. Αλλά ο Γερμανός δεν ανέφερε αυτές τις εκθέσεις στην αποχαιρετιστήρια δήλωση του.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έφυγα από τη Γερμανία για να επιστρέψω στη Βαρκελώνη για οικογενειακούς λόγους», δήλωσε ο Reverter.

«Αυτοί ήταν παθιασμένοι μήνες και ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του και, πάνω απ’ όλα, τον ενθουσιασμό του και την ικανότητά του για ηγεσία που σημαίνει ότι η FC Barcelona έχει μια πρώτης τάξεως εκτελεστική ομάδα που είναι σε θέση να επανατοποθετήσει τον Barca ως παγκόσμιο ηγέτη. Προσωπικά, έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, αλλά τώρα θέλω να επικεντρωθώ στον λόγο για τον οποίο επέστρεψα στη Βαρκελώνη, δηλαδή για να αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε προσωπικά και οικογενειακά προγράμματα».

Βαρκελώνη επιστροφή στη δράση την Κυριακή για ένα σύντομο ταξίδι στην καταλανική αντιπάλους Espanyol σε έναν αγώνα La Liga.