Ο διευθυντής της Ρόμα επιβεβαιώνει ότι ο Έντιν Τζέκο δεν είναι πλέον αρχηγός του συλλόγου

Ο Tiago Pinto έχει δηλώσει ότι ο Edin Dzeko δεν θα φοράει πλέον περιβραχιόνιο των Ρομά μετά από μια διαφωνία με τον διευθυντή Paulo Fonseca.

AS Roma είχαν μια λαμπρή ξόρκι στο Serie A αυτή τη σεζόν και να καθίσει στην κορυφή τρεις μόλις έξι πόντους πίσω από τους σημερινούς ηγέτες. Ωστόσο, η κατάσταση εκτός γηπέδου φαίνεται να είναι ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, οι παίκτες των Ρομά επαναστάτησαν εναντίον του μάνατζέρ τους Paulo Fonseca πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο Edin Dzeko αναφέρθηκε ότι ήταν ένας από τους παίκτες που ηγούνταν της ομάδας καθώς μαινόταν εναντίον της Fonseca σε μια προπόνηση και ζήτησε την επιστροφή του Gianluca Gomber. Ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Ρόμα απολύθηκε πρόσφατα μετά το ατύχημα στο Κύπελλο Ιταλίας, το οποίο οδήγησε τον Giallorossi να εκτελέσει έξι αντικαταστάσεις σε έναν αγώνα.

Φυσικά, το πραξικόπημα δεν πήγε καλά με τον Paulo Fonseca και φημολογήθηκε λίγες μέρες αργότερα ότι οι Ρομά έψαχναν να ανταλλάξουν τον Βόσνιο με τον Αλέξη Σάντσεζ της Ίντερ. Ωστόσο, η συμφωνία απέτυχε να περάσει και οι αναφορές άρχισαν να ισχυρίζονται ότι ο Edin Dzeko είχε χάσει το περιβραχιόνιο του καπετάνιου. Επιπλέον, ο επιθετικός εκπαιδεύεται ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που δεν είναι ποτέ καλό σημάδι.

Ο νέος γενικός διευθυντής της Ρομά Τιάγκο Πίντο, ο οποίος έφθασε πρόσφατα από τη Μπενφίτσα, αποφάσισε να ρίξει λίγο φως στο θέμα.

«Δεν θέλω να βρω μια οδό διαφυγής. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μέσα σε ένα κλαμπ υπάρχουν δυναμικές παρόμοιες με αυτές των οικογενειών. Οι οικογένειες γίνονται δυνατότερες λύνοντας τα προβλήματά τους.

Edin είναι ένας ισχυρός ποδοσφαιριστής, ένας μεγάλος επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα. Ο Fonseca είναι ο ηγέτης του έργου μας. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χτίσει το μέλλον του συλλόγου», δήλωσε ο Pinto.

Ο γενικός διευθυντής υπαινίχθηκε ότι ο Τζέκο ίσως παραβίασε κάποιους κανόνες.

Ο Βόσνιος επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας αυτή την Τρίτη. Ωστόσο, η σχέση του Dzeko με τον Paulo Fonseca εξακολουθεί να είναι κάπως επισφαλής. Στην πραγματικότητα, ο Tiago Pinto επιβεβαίωσε ότι ο επιθετικός δεν είναι πλέον ο καπετάνιος του συλλόγου.

«Τις τελευταίες ημέρες, είχαμε συναντήσεις μαζί για να ενισχύσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Βγήκαμε ευτυχισμένοι και σίγουροι, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο συλλογικό καλό που είναι πιο σημαντικό από το συμφέρον των ατόμων.

Είμαι πεπεισμένος ότι ένα κλαμπ πρέπει να βασίζεται σε κανόνες, αυτή τη στιγμή ο Edin δεν είναι ο καπετάνιος. Αλλά δουλεύουμε για το καλό του συλλόγου, και ο Dzeko θα είναι ο πρώτος που θα εργαστεί γι’ αυτό».

Η AS Roma και ο Paulo Fonseca δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει ποιος θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του Giallorossi. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές αναφέρουν ότι ο Λορέντζο Πελλεγκρίνι θα αναλάβει το ρόλο των επερχόμενων αγώνων.