Ο Γουέιν Ρούνεϊ υπαινίσσεται ότι μπορεί να πάρει τη δουλειά του Έβερτον.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αναδείχθηκε ως κορυφαίος υποψήφιος για την κενή θέση διευθυντή στην Έβερτον και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να πάρει τη δουλειά.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να αναλάβει τη διευθυντική δουλειά του Έβερτον αν έρθει η παιδική του λέσχη.

Το αφεντικό του Ντέρμπι Κάουντι είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους που θα αντικαταστήσουν τον Ράφα Μπενίτεζ, ο οποίος απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ηγείται του αγώνα ο πρώην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον και αρνήθηκε να αποκλείσει την κίνηση προς το Merseyside.

«Είμαι ο ίδιος με όλους τους άλλους, βλέπω την κερδοσκοπία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφημερίδες και, φυσικά, η Everton είναι μια λέσχη που μεγάλωσα υποστηρίζοντας», δήλωσε ο Ρούνεϊ.

«Είμαι κολακευμένος που ανατράφω σε αυτές τις συζητήσεις, αλλά ξέρω ότι η Έβερτον θα ξέρει ότι για να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μου πρέπει να περάσουν από τους διαχειριστές.

«Όλοι αγαπούν ένα παραμύθι, αλλά από τη δική μου οπτική γωνία εστιάζω στο αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι, είναι ένα τοπικό ντέρμπι και πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα το αντιμετωπίσω με τον μέγιστο σεβασμό που του αξίζει, και αυτό το κλαμπ αξίζει.

«Δεν έχουν έρθει να τηλεφωνήσουν στους διαχειριστές, οπότε δεν αφήνω τίποτα να με αποσπάσει από τη δουλειά που κάνω εδώ. Καταλαβαίνω ότι οι ερωτήσεις πρέπει να τεθούν, αλλά δεν υπήρξε καμία επικοινωνία [από την Everton] με τους διαχειριστές, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα για το θέμα».

Εν τω μεταξύ, ο Duncan Ferguson, ο οποίος διορίστηκε προσωρινός αρχηγός για δεύτερη φορά, αποκάλυψε το όνειρό του ήταν να αναλάβει μόνιμα την ευθύνη των Toffees.

«Νομίζω ότι ίσως στο τέλος, ίσως μια μέρα. Πάντα ονειρεύομαι να γίνω μάνατζερ της Everton, αλλά φυσικά δεν έχω αυτή την εμπειρία», είπε.

«Η δουλειά μου αυτή τη στιγμή είναι να αναλάβω τα επερχόμενα παιχνίδια, να σταθεροποιήσω το πλοίο, και ο σύλλογος θα περάσει από μια διαδικασία αναγνώρισης του νέου διευθυντή. Πάντα ψάχνουμε για τους καλύτερους μάνατζερ στον κόσμο, και είμαι σίγουρος ότι θα το βρούμε».