Ο Γκόμεζ περιγράφει την εμβέλεια της ηγεσίας του Λίο Μέσι

Στην εκτεταμένη συνέντευξή του στη La Nacion, ο «Papu» Gomez περιέγραψε επίσης την αίσθηση της ηγεσίας του Leo Messi στην Copa America.

Ο Leo Messi δεν θεωρούνταν ηγέτης πριν από το Copa America του περασμένου καλοκαιριού, αλλά ο ‘Papu’ Gomez κατάφερε επιτέλους να βιώσει αυτή την πλευρά του αστέρα του PSG. Στην πραγματικότητα, ο Μέσι επικρίθηκε πάντα επειδή δεν είχε αυτόν τον σημαντικό παράγοντα που είχαν οι άλλοι θρύλοι της Αργεντινής στο παρελθόν. Όλα άλλαξαν από το 2019 Copa America, όταν ο Messi άρχισε να προσφέρει μια νέα έκδοση του εαυτού του στην Αργεντινή. Δύο χρόνια αργότερα, τελικά κατάφερε να βιώσει πώς είναι να γίνει πρωταθλητής για την πατρίδα του.

Για τον ‘Papu’ Gomez, μια από τις ομιλίες του Leo χτύπησε μια χορδή στην ίδια του την ψυχή: «Άρχισε να μιλάει πριν από τον τελικό και η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τις ακριβείς λέξεις γιατί σε χρόνο μηδέν έκλαιγα», είπε ο ‘Papu’ στη La Nacion. «Μιλούσε για προσπάθεια, για οικογένεια… δάκρυα έπεφταν στα μάγουλά μου σαν μωρό. Ο Λίο είναι ο πιο φυσιολογικός και απλός από όλους μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ο τύπος και ο συμπαίκτης που όλοι έχουν τα πιο κοινά. Αλλά έχει το επώνυμο Μέσι, και πολλοί πιστεύουν ότι θα ενεργήσει διαφορετικά.»

Ο όρος «Papu» περιγράφει τη μεταφορά του Messi στην PSG.

Gomes συνέχισε: «Ο Μέσι είναι ένας απόλυτος ηγέτης, ένας καπετάνιος από κάθε άποψη, επειδή το δείχνει, οδηγεί με το παράδειγμα. Θέλουν πάντα να τον συγκρίνουν με τον Ντιέγκο, θέλουν να φωνάζει και να παλεύει, ο Λίο δεν είναι έτσι, αλλά αν πρέπει να το κάνει πίσω από κλειστές πόρτες, το κάνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Λίο δεν πρόκειται να το φέρει ποτέ στο φως και δεν μιλάει για χάρη του, όταν πρέπει να θυμώσει ή να σου πει κάτι, θα σου το πει και θα μείνει μέσα σε αυτούς τους τέσσερις τοίχους.

«Φυσικά, η έξοδός του από τη Βαρκελώνη με εξέπληξε όπως όλοι, ήταν μια επανάσταση για το ποδόσφαιρο, κάτι ιστορικό που πάντα θα θυμόμαστε. Ο Leo δεν είναι γύρω δίνει στους υπόλοιπους από εμάς μια ευκαιρία, Leo μόνο κέρδισε την ομάδα του 15-20 πόντους. Με τον Λίο ξέρεις ότι πάντα θα έχεις μια νικητήρια κάρτα, οπότε αν οι άλλοι συμπαίκτες δεν είναι καλοί, μπορεί να ανάψει και να προκαλέσει χάος. Η Βαρκελώνη θα εξακολουθεί να είναι κορυφαία ομάδα, και η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αν δεν υπάρχει το νούμερο ένα, οι υπόλοιποι έχουμε περισσότερες πιθανότητες.»