Ο Γκουντογάν διαμαρτύρεται για τη νέα μορφή Τσάμπιονς Λιγκ

Εν μέσω όλης της συζήτησης για την Ευρωπαϊκή Super League, ο Ilkay Gundogan ήθελε να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η νέα μορφή του Champions League είναι χάλια.

Ο Ilkay Gundogan δεν θέλει όλος ο θόρυβος να αποσπά την προσοχή των ανθρώπων από την άλλη πραγματικότητα της νέας μορφής του Champions League. Με όλη αυτή τη συζήτηση για τη Super League, όλοι ξεχάζουν γιατί δημιουργήθηκε αυτή η πρωτοβουλία. Από τη μία πλευρά, έχουμε τους συλλόγους που αρνούνται να παίξουν 180 αγώνες ανά σεζόν με πολλούς συλλόγους κάτω από το επίπεδό τους. Αυτό σημαίνει περισσότερα ταξίδια μίλια και πολύ λιγότερη ανάπαυση για τους παίκτες.

Το νέο τους σύστημα πηγαίνει κατευθείαν ενάντια σε ομάδες που είναι λιγότερο ισχυρές, αλλά παίζουν σε ένα μεγάλο επίπεδο με τον ίδιο αριθμό αγώνων. Και οι δύο πλευρές ξεχνούν εντελώς τους παίκτες, οι οποίοι είναι αυτοί που διακινδυνεύουν τη σωματική διάπλαση τους σε κάθε παιχνίδι. Ο Ilkay Gundogan ήθελε να ρίξει λίγο φως σε αυτό το θέμα μιλώντας για τη νέα προτεινόμενη μορφή από την UEFA. Περιττό να πω ότι το αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι δεν συμφωνεί με καμία μορφή.

Ο Γκουντογάν θέλει λιγότερα παιχνίδια για τους παίκτες.

Παρόλο που έχει δίκιο, οι παίκτες είναι γνωστοί και ως ένα τεράστιο μέρος του ζητήματος. Είναι αυτοί που χρεώνουν άθεα χρηματικά ποσά για τα συμβόλαια τους. Το ιδανικό σενάριο είναι να κάνουμε όλοι θυσίες για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να εξελιχθεί στο σύνολό του. Αυτό είναι ένα συστημικό ζήτημα που χρειάζεται τη συνεργασία όλων. Εν τω μεταξύ, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έγραψε ο Gundogan στο Twitter.

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Super League… μπορούμε να μιλήσουμε και για τη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ; Όλο και περισσότερο και περισσότερα παιχνίδια, κανείς δεν σκέφτεται για εμάς τους παίκτες; Η νέα μορφή UCL είναι μόνο το μικρότερο από τα δύο κακά σε σύγκριση με την Super League. Η μορφή UCL τώρα λειτουργεί τέλεια και γι’ αυτό είναι ο πιο δημοφιλής διαγωνισμός συλλόγων στον κόσμο — για εμάς τους παίκτες και τους οπαδούς.»