Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε προκλητική διάθεση για τις αμυντικές επιλογές του στην Αγγλία

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ψαχουλεύει πάνω από τις αμυντικές επιλογές του στην Αγγλία παρά τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται μετά τα πρόσφατα δεινά τους στο πίσω μέρος.

Η Αγγλία υποβιβάστηκε από την κορυφαία βαθμίδα του Nations League και ολοκλήρωσε τη θλιβερή εκστρατεία της με μια συναρπαστική κλήρωση 3-3 στη Γερμανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Υπήρχε σίγουρα λόγος ανησυχίας για την εμφάνιση του Harry Maguire, καθώς ο κεντρικός αντίπαλος έφταιγε για δύο από τα γκολ της Γερμανίας στο Wembley, και ο Maguire έχει συχνά δεχθεί εχθρική κριτική από τους οπαδούς.

Η Αγγλία είναι αυτή τη στιγμή στη μέση μιας έξι-παιχνίδι winless σερί, και είναι μεγαλύτερη ακολουθία τους αγώνες σε 29 χρόνια χωρίς καταγραφή μια νίκη. Δεν είναι η ιδανική προετοιμασία ή σκηνικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο απέχει λιγότερο από δύο μήνες.

Αλλά ο Maguire και ο Luke Shaw, οι οποίοι και οι δύο πρόσφατα εγκατέλειψαν τις θέσεις εκκίνησης για την Manchester United, υποτίθεται ότι είναι αδιαμφισβήτητες επιλογές για την Αγγλία. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ απορρίπεται από την ομάδα για την πρόσφατη απώλεια της φόρμας του με την Λίβερπουλ.

Αν και η συμπερίληψη του Maguire είναι μπερδεμένη για τους οπαδούς για να πάρει το κεφάλι τους γύρω, Southgate είναι ανένδοτος ότι δεν θα απαλλάξει από τους καλύτερους παίκτες του.

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τη διατήρηση της πίστης στο Shaw και Maguire, Southgate χτύπησε ένα προκλητικό τόνο

Είπε: «Αυτό θα είναι πάντα μια πρόκληση, ειδικά με το πόσο ποδόσφαιρο είχαν.

«Ξέρω ότι όλοι θα επικεντρωθούν στον Harry, αλλά υπήρξαν κάποιες πολύ σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια των δύο αγώνων.

«Ο Luke ήταν άλλο ένα παράδειγμα κάποιου που είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, οπότε τι κάνουμε; Όχι να διαλέξω τον Λουκ Σο επειδή δεν παίζει αρκετό ποδόσφαιρο ή διαλέγουμε έναν παίκτη που μπορεί να κάνει ό, τι είδες απόψε;

«Αυτό πάντα θα δημιουργεί αντιπαράθεση, αλλά νομίζω ότι σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να υποστηρίξουμε τους καλύτερους και τους πιο έμπειρους παίκτες μας, εκτός και αν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου είναι σχεδόν αβάσιμη και αδύνατη η επιλογή τους».

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η Αγγλία προσπαθεί να ξεπεράσει μια κρίση και να έχει πολλούς τομείς για να εργαστεί, ελπίζεται ότι τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο κυλάει γύρω. Το Σάουθγκεϊτ δεν θα είναι έτοιμο να πατήσει το κουμπί πανικού ακόμα, και κρίνοντας από τις τελευταίες αποδόσεις που υπάρχουν στους καλύτερους διεθνείς bookmakers για το στοίχημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, δεν έχουν αποθαρρυνθεί.

Μια σύντομη ματιά στην Unibet Australia, για παράδειγμα, δείχνει ότι η Αγγλία εξακολουθεί να κατέχει κάποια επιρροή στην οριστικότρη αγορά. Επί του παρόντος, είναι διαθέσιμα στο 17/2 με τον bookmaker και φαίνεται να είναι σε καλή τιμή, ωστόσο, οι πιθανότητές τους θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω πριν το τουρνουά ξεκινήσει. Με την Αγγλία, τα επίπεδα προσδοκιών πάντα ανεβαίνουν, δεδομένου ότι δεν έχουν άρει το Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1966.

Φυσικά, θα υπάρχει λόγος ανησυχίας από όλες τις πλευρές. Αλλά το Σάουθγκεϊτ θα ζυγίσει κάποιες κρίσιμες αποφάσεις πριν υποβάλει την τελική του ομάδα 26 αντρών, την οποία θα μπορούσε να παραδώσει πολύ νωρίτερα από την προθεσμία της 13ης Νοεμβρίου. Το αν ο Maguire και ο Shaw μπορούν να κερδίσουν γύρω από τις αντιφρονούσες φωνές που εκφράζουν οι υποστηρικτές της Αγγλίας είναι εντελώς άλλο πράγμα.