Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ονομάζει το EURO 2021 ομάδα Αγγλίας

Έχουμε επιτέλους την επίσημη λίστα κλήσεων της Αγγλίας για το EURO 2021 που μοιράζεται ο Gareth Southgate. Συνολικά, επτά παίκτες κόπηκαν.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε προγραμματιστεί να δημοσιεύσει την τελική λίστα των 26 ανδρών των παικτών που πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Αγγλία στο EURO 2021. Το καλοκαιρινό τουρνουά που επαναπρογραμματίστηκε από πέρυσι λόγω της πανδημίας συμβαίνει τον Ιούνιο. Σε αντίθεση με την Copa America, η Ευρώπη κάνει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εμβολιασμού σωστά. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετέχουν στο τουρνουά είναι ασφαλείς να φιλοξενήσουν τις ομάδες.

Αρχικά, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλούσε 33 παίκτες σε ένα στρατόπεδο όπου τελικά θα έκοβε επτά ονόματα. Αυτοί οι παίκτες είναι ο Τζέιμς Γουόρντ-Πρους, ο Όλι Γουάτκινς, ο Μπεν Γκόντφρεϊ, ο Μπεν Γουάιτ, ο Άαρον Ράμσντεϊλ και ο Τζέσι Λίγκαρντ. Επιπλέον, ο Μέισον Γκρίνγουντ κατεβαίνει από τη λίστα λόγω πρόσφατου τραυματισμού. Στο τέλος, το Southgate ανακοίνωσε την τελική λίστα των 26 παικτών νωρίτερα την Τρίτη. Μίλησε για τους παίκτες που έκοψε και πόσο δύσκολο ήταν να τους ενημερώσουμε για τα νέα.

Το Σάουθγκεϊτ δυσκολεύεται να το πει στον Λίγκαρντ.

Όπως και η Guardian, αυτό ήταν ό, τι Southgate είχε να πει: «Ποτέ δεν θέλετε να δώσετε άσχημα νέα. Είναι υπέροχο να δίνεις ντεμπούτο στους ανθρώπους και να τους φέρνεις στην ομάδα για πρώτη φορά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να μεταφέρεις δύσκολα νέα. Με τα παιδιά αυτή τη φορά — υπήρχαν τρεις που ήξεραν ότι έρχονταν για την εμπειρία της εκπαίδευσης μαζί μας και για αυτούς τους δύο αγώνες — και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους Μπεν Γουάιτ, Μπεν Γκόντφρεϊ και Άαρον Ράμσντεϊλ. Έχουν προσθέσει πολλά στην ομάδα. Για μένα προσωπικά, ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω στον Jesse Lingard, ο οποίος έχει δώσει τόσα πολλά για την Αγγλία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«James Ward-Prowse, που έχει κυβερνήσει τους κάτω των 21 ετών, και Ollie Watkins, ο οποίος είχε μια τεράστια σεζόν με την Aston Villa. Αυτοί οι τρεις, τους έδωσα την επιλογή να γυρίσουν σπίτι, αλλά ήταν όλοι ανένδοτοι ήθελαν να μείνουν και να είναι μέρος της ομάδας. Νομίζω ότι ο Τζέσι θα ξεκινήσει αύριο. Η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός τους ήταν υποδειγματική και αυτό σήμαινε χθες το απόγευμα όταν είχα τη συζήτηση με αυτούς τους παίκτες, παρόλο που ήταν απογοητευμένοι, ήξεραν πού στέκονταν και η ατμόσφαιρα γύρω από το στρατόπεδο παρέμεινε θετική».