Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέτει την Αγγλία νέο στόχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1966 θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση του φετινού τουρνουά στους κατόχους τίτλου Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει θέσει στο πλευρό του στόχο να τερματίσει το άγονο ρεκόρ τους ενάντια σε ισχυρές ομάδες.

Μια νίκη 3-0 επί της Σενεγάλης στο τελευταίο-16 το περασμένο Σαββατοκύριακο έκλεισε την Αγγλία μια ημερομηνία προημιτελικού για το Σάββατο με τη Γαλλία. Οι πρωταθλητές που υπερασπίζονται είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η πλευρά του Σάουθγκεϊτ στο Κατάρ μέχρι στιγμής.

Αγγλία δεν έχει ακριβώς ένα μεγάλο ρεκόρ ενάντια σε κορυφαίες ομάδες σε μεγάλα τουρνουά, είτε. Έχασαν από την Κροατία στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και κατέληξαν δεύτεροι στην Ιταλία στο Euro 2020, αφού έχασαν τον τελικό στα πέναλτι, παρά το πλεονέκτημα έδρας στο Wembley.

«Έχουμε γράψει αρκετή ιστορία τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια, όχι όλα καλά, αλλά αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Southgate σε συνέντευξη Τύπου.

«Όταν πάτε πίσω μέσα από τα τουρνουά, βλέπετε τις ομάδες που έχουν χτυπήσει την Αγγλία έξω. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό [να κερδίσουμε εκτός έδρας νοκ άουτ ενάντια στην ελίτ της αντιπολίτευσης], οπότε αυτό είναι το επόμενο τεστ για αυτή την ομάδα.

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία από αυτές τις στιγμές και γνωρίζουν ότι έπρεπε να κερδίσουν παιχνίδια με διαφορετικούς τρόπους. Έπρεπε να έρθουν από πίσω σε μεγάλους αγώνες.

«Αυτό που συζητήσαμε εναντίον της Σενεγάλης ήταν η διατήρηση της αδυσώπητης πίεσης, όχι να καθόμαστε πίσω όταν ήμασταν μπροστά, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ένταση του παιχνιδιού μας. Πρέπει να το κάνουμε τώρα ενάντια στους παγκόσμιους πρωταθλητές.»