Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκαλύπτει τον παίκτη της Άρσεναλ που «πάντα ακολουθούσε»

Ενώ Gabriel Martinelli είναι ένα όνομα που έχει συνδεθεί με Λίβερπουλ στο παρελθόν, ένα άλλο αστέρι της Άρσεναλ είχε πάντα το μάτι Jurgen Klopp.

Ο αρχηγός της Άρσεναλ Μάρτιν Όντεγκαρντ είναι ένας παίκτης που ο Γιούργκεν Κλοπ πάντα παρακολουθούσε στενά.

Ο μάνατζερ του Λίβερπουλ προσπάθησε να υπογράψει επανειλημμένα το Odegaard για την Μπορούσια Ντόρτμουντ πριν ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 16 το 2015 και μετά, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει μια συμφωνία πέρα από τη γραμμή.

Μετά από ένα επιτυχημένο δάνειο, η Odegaard αργότερα υπέγραψε για την Arsenal σε μια μόνιμη συμφωνία το 2021. Ο 23χρονος είναι πλέον ο αρχηγός τόσο της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα όσο και της νορβηγικής εθνικής ομάδας.

«Μου αρέσει πολύ, αυτό είναι εύκολο αυτή τη στιγμή νομίζω», είπε ο Klopp στον TV2 της Odegaard.

«Ήταν λίγο πιο δύσκολο στην αρχή της καριέρας του στη Μαδρίτη. Δεν φαινόταν ότι θα πετύχαινε. Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος με αυτό γιατί τον θέλαμε στο Ντόρτμουντ, τον θέλαμε επίσης όταν ήταν πολύ νέος, είχαμε μια μακρά συζήτηση όταν ήταν ακόμα παιδί, με τον μπαμπά του, στο τέλος αποφάσισε για τη Μαδρίτη, αυτό είναι εντάξει.

«Γι’ αυτό τον ακολουθούσα πάντα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που έγινε ο παίκτης που όλοι περιμέναμε να είναι, και ακόμα καλύτερα αν θέλετε, έχει έναν τεράστιο ρόλο σε μια απίστευτα ισχυρή ομάδα της Άρσεναλ.

«Είναι ακόμα νέος, έχει καθαρό μυαλό, έχει μεγάλη επιρροή, δεν μπορεί να πει τίποτα αρνητικό για αυτόν, για να είμαι ειλικρινής. Κορυφαίος παίχτης.

Ο Κλοπ επαινεί την ανάκαμψη της σταδιοδρομίας του Odegaard

Μετά την αποτυχία να κάνει το βαθμό στη Ρεάλ Μαδρίτης, Odegaard έχει γυρίσει την καριέρα του γύρω από το να γίνει ένα αστέρι εκτελεστής για τους ηγέτες της Premier League Arsenal.

«Πολύ εντυπωσιακό», είπε ο Κλοπ για την ανάκαμψη της Odegaard.

«Έχω δει πολλά ταλέντα, τεράστια ταλέντα, τρελά ταλέντα. Για τον Martin, εκείνη την εποχή νομίζω ότι ήταν 15, νομίζω ότι έπαιζε στο πρώτο πρωτάθλημα στη Νορβηγία. Όλος ο κόσμος τρελάθηκε.

«Ίσως δεν είμαι σίγουρος, θα πρέπει να τον ρωτήσετε, αλλά ίσως ήμουν πολύ ειλικρινής εκείνη τη φορά γιατί του είπα ότι είναι ακόμα παιδί, σχολείο, όλα αυτά τα πράγματα, ωραία, αλλά θέλουμε να είμαστε το περιβάλλον όπου μπορεί να αναπτυχθεί.

«Αν συγκρίνεις το Ντόρτμουντ με την πόλη της Μαδρίτης, όσο ωραία κι αν είναι, Μαδρίτη… ίσως να είχα πάρει την ίδια απόφαση, αλλά θα μου άρεσε αυτή η φορά αν ήταν μαζί μας.

«Αλλά όλα είναι μια χαρά. Αυτό δεν είναι σημαντικό. Μέχρι τα 15 του πιθανότατα τίποτα δεν πήγε εναντίον του με τον τρόπο του, από εκείνη τη στιγμή πολλά πράγματα πήγαν ενάντια στο δρόμο του, αυτό σε κάνει τον παίκτη που είσαι τώρα, το ανθρώπινο ον που είσαι τώρα, ο άνθρωπος που είσαι τώρα, και νομίζω ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι με το πώς πήγε».