Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν βαθμολογεί τις πιθανότητες της Γερμανίας να μείνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Mannschaft έχασε ένα κρίσιμο εναρκτήριο παιχνίδι εναντίον της Ιαπωνίας την Τετάρτη.

Ο θρύλος της Γερμανίας Jurgen Klinsmann πιστεύει ότι οι άνδρες του Hansi Flick χρειάζονται ένα «θαύμα» εναντίον της Ισπανίας για να παραμείνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Die Mannschaft υπέστη μια απροσδόκητη ήττα εναντίον της Ιαπωνίας στο εναρκτήριο παιχνίδι στο Κατάρ.

Ο Ilkay Gundogan έβαλε τους Γερμανούς μπροστά με ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά η πλευρά του Flick δυσκολεύτηκε να ανεχθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο των αντιπάλων του μετά το διάλειμμα.

Στη συνέχεια, η Ιαπωνία έκανε μια συγκλονιστική επιστροφή, νικώντας τους τέσσερις φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές με τους στόχους των Ritsu Doan και Takuma Asano.

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Klinsmann δήλωσε στο BBC: «Προφανώς είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για εμάς τους Γερμανούς.

«Οι συνολικές επιδόσεις δεν ήταν αρκετά καλές. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε μετά την καταστροφή στη Ρωσία, πηγαίνοντας σπίτι [μετά] τη φάση των ομίλων στη Ρωσία.

«Η ελπίδα μας ήταν ότι έδειξαν το σωστό πνεύμα, έδειξαν το σωστό ρυθμό, ότι έδειχναν τη σωστή ενέργεια, και ακόμα κι αν είχαν το 1-0, ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι το έβαλαν σε υψηλότερη ταχύτητα, όπως έκανε η Αγγλία, όταν σκοράρεις ένα γκολ και θέλεις το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο.»

Σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανότητες της Γερμανίας να προκριθεί στον επόμενο γύρο, πρόσθεσε: «Τώρα η Γερμανία έχει την πλάτη στον τοίχο. Αν δεν κάνουν ένα θαύμα εναντίον της Ισπανίας και δεν νικήσουν την Ισπανία, μπορεί να γυρίσουν σπίτι τους».

Η Γερμανία πρέπει να αποφύγει την ήττα στον επερχόμενο αγώνα της εναντίον της Ισπανίας για να κρατήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση ζωντανές. Στη συνέχεια, ο Die Mannschaft θα δώσει κόρνες με την Κόστα Ρίκα στο τελικό παιχνίδι ομαδικής φάσης την επόμενη εβδομάδα.