Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι ο Kylian Mbappe «συμβουλεύει» για την απόφαση της PSG

Το αστέρι της PSG υπέγραψε παράταση συμβολαίου ρεκόρ στο σύλλογο τον προηγούμενο μήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν μίλησε για την ιδιωτική του συνάντηση με τον Kylian Mbappe πριν από την παράταση του συμβολαίου του στο Παρίσι Saint-Germain.

Ο Mbappe ήταν κοντά στην ένταξη της Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η PSG αρνήθηκε να τον πουλήσει και συνέχισε να πιέζει για ανανέωση της σύμβασης.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποφάσισε τελικά να σνομπάρει μια μετακόμιση στη Μαδρίτη. Υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο στην PSG, αποτελώντας σύμφωνα με πληροφορίες τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση, υπήρχαν αναφορές για μια συνάντηση μεταξύ Mappe και Macron. Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι συμβούλεψε το νεαρό αστέρι να μείνει στο Parc des Princes.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι είχα μια συνομιλία με τον Kylian Mbappe πριν πάρει μια σταθερή απόφαση για το μέλλον του», δήλωσε ο Macron σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε αυτό, απλώς τον συμβούλεψα, με εντελώς ανεπίσημο τρόπο, να παραμείνει στη Γαλλία. Πιστεύω ότι είναι δική μου ευθύνη, ως πρόεδρος, να υπερασπιστώ τη χώρα όταν μου ζητηθεί με ανεπίσημο και φιλικό τρόπο».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έχω παρέμβει σε οποιαδήποτε μεταφορά. Όπως κάθε πολίτης, σε ό, τι αφορά τα αθλητικά θέματα, θέλω πάντα να βλέπω ένα καλό παιχνίδι και να επευφημώ μια ομάδα, ιδιαίτερα, στην περίπτωσή μου, την Olympique de Marseille».