Ο Βαν ντε Μπικ είπε να παραιτηθεί από τον Μαν Ουτντ για έναν λόγο

Μετά από συνεχείς αγώνες για το χρόνο του παιχνιδιού στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντόνι Βαν ντε Μπικ παρότρυνε για άλλη μια φορά να αποχωρήσει από τη λέσχη.

Πολλά ήταν αναμενόμενα από Van de Beek αφού ολοκλήρωσε μια κίνηση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι.

Ενώ ήταν στο Ajax, ο Ολλανδός εδραιώθηκε ως ένας σταθερός εισβολέας, και πολλά από τα ίδια αναμενόταν από αυτόν στο Old Trafford.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παρέμειναν στη θέση του στο σύλλογο, δεδομένου ότι ένας ορισμένος Μπρούνο Φερνάντες ήδη κατέλαβε τον προτιμώμενο ρόλο του.

Στα μισά της σεζόν, και οι παραπάνω φόβοι φαίνεται να είναι σωστοί. Ο Van de Beek αγωνίστηκε για λεπτά παντού και συνεχίζει να παίζει δεύτερο βιολί στον Bruno Fernandes.

Τα περισσότερα παιχνίδια του έχουν έρθει από τον πάγκο, και όπως ο Βαν Γκαάλ και ο Μπερμπάτοφ πιστεύουν ότι πρέπει να σκεφτεί να φύγει από τη λέσχη. Ο Jermaine Jenas είναι ο τελευταίος που μοιράζεται αυτή τη σκέψη.

Ο Τζένας είπε σύμφωνα με το The Mirror: «Είναι δύσκολο, γιατί ήταν μια παράξενη κίνηση για τον Ντόνι να πάει εκεί».

«Είναι πολύ παρόμοιο με το θέμα που έχει η Τότεναμ με την εύρεση αντικαταστάτη του Χάρι Κέιν, και γι’ αυτό δεν βρήκαν ποτέ κάποιον πολύ καλής ποιότητας».

«Οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παίξουν. Ο μόνος τρόπος για να πάρετε το καλύτερο από κάθε παίκτη είναι να τον γεμίσετε με αυτοπεποίθηση — ειδικά παίκτες σαν κι αυτόν — παίζοντας τους κάθε εβδομάδα, κάνοντας τους να αισθάνονται μέρος του project και δείχνοντας ότι δεν είναι μόνο το δευτερεύον πιάτο».

«Όταν ήταν στο Ajax είδα έναν παίκτη που αποτελούσε πρόβλημα για τις ομάδες, να φτάνει αργά στο κουτί, να σκοράρει γκολ. Τη στιγμή που παίζει με ασφάλεια και λόγω της θέσης που παίζει, συγκρίνεται πάντα με έναν άλλο παίκτη — είναι ο καλύτερος παίκτης».

«Μπορούμε να το πάρουμε πίσω όσο θέλετε — θα μπορούσατε να φανταστείτε αν υπήρχε αλουμινόχαρτο στην Καντονά ή στον Μπέκαμ — απλά δεν συμβαίνει. Είναι το είδος της μιας θέσης, δεν είναι σαν να είναι μέρος των δύο στο κέντρο όπου μπορούν να το αναμίξουν.»

«Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να τον δω να επιστρέφει σε μια κατάσταση αυτοπεποίθησης και να παίζει ξανά είναι να κινηθεί. Πρέπει να είναι ο σπέσιαλ παίκτης».