Ο Βένγκερ ονομάζει έξι ομάδες στις οποίες θα μπορούσε να είχε ενταχθεί κατά τη διάρκεια του ξόρκι της

Ο πρώην θρυλικός μάνατζερ Gunners αποκάλυψε τη λύπη του που δεν έφυγε από τον σύλλογο πριν το 2018 για πρώτη φορά.

Ο Arsene Wenger ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να προπονήσει την Manchester United, την Paris Saint-Germain, τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και τις εθνικές ομάδες Αγγλικών και Γαλλικών, κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Arsene Wenger: Invincible’, ο Βένγκερ εγκαινιάστηκε για την εποχή του στο Στάδιο Emirates, δηλαδή όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 2006. Περιέγραψε πώς υπέφερε εκείνη την περίοδο, αλλά υποστηρίζει ότι η διατήρηση της Arsenal στο Champions League μέχρι το 2017 ήταν ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της σταδιοδρομίας του.

Τρία χρόνια μετά την αναχώρησή του το 2018, ωστόσο, ο Γάλλος αποκάλυψε πως η αποχώρηση του αντιπροέδρου David Dein το 2007 ήταν μια «αποφασιστική» στιγμή που σχεδόν τον είδε να φεύγει.

«Αναγνώρισα τον εαυτό μου απόλυτα με τη λέσχη — αυτό ήταν το λάθος που έκανα», δήλωσε ο Wenger.

«Το μοιραίο ελάττωμα μου είναι ότι αγαπώ πάρα πολύ εκεί που είμαι. Εκεί που ήμουν. Το μετανιώνω. Έπρεπε να είχα πάει κάπου αλλού.»

Αφού οδήγησε την Arsenal στην αήττητη επιτυχία της Premier League το 2003/04, ο Wenger δεν κέρδισε ποτέ ξανά τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, πρόσθεσε άλλα τρία FA Κύπελλα στην ανάσυρσή του. Ακόμα και όταν οι Gunners έπρεπε να πουλήσουν τους καλύτερους παίκτες τους για να ξεπληρώσουν το χρέος τους στο γήπεδο, προκρίθηκαν για το Champions League κάθε σεζόν μέχρι το 2017.

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι — ήταν κάτι σπασμένο μετά από εκείνη την εποχή των Ανίκητων; Το 2007 ήταν ένα αποφασιστικό σημείο», συνέχισε ο 72χρονος.

«Ήταν η πρώτη φορά που μπορούσα να αισθανθώ ότι υπήρχαν εντάσεις μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Ήμουν διχασμένος μεταξύ του να είμαι πιστός στο κλαμπ και του να είμαι πιστός στον Ντέιβιντ [Dein]. Σήμερα αναρωτιέμαι αν έκανα το σωστό γιατί η ζωή δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά. Σκέφτηκα, «Πρέπει τώρα να πάω στο τέλος αυτού του έργου».

Ο Βένγκερ πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να είχα πάει στη γαλλική εθνική ομάδα. Η αγγλική εθνική ομάδα δύο ή τρεις φορές ακόμη. Θα μπορούσα να έχω πάει δύο φορές στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσα να είχα πάει στη Γιουβέντους, στο Παρίσι Σεν Ζερμέν, ακόμα και στον Μαν Γιουνάιτεντ