Ο Βένγκερ επιλέγει την «απόλυτη αγαπημένη» ομάδα του για να κερδίσει το Euro 2020

Ο πρώην αρχηγός της Arsenal φέρνει την αφθονία της δύναμης πυρός στην ομάδα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η Γαλλία μπορεί να κάνει όλη τη διαδρομή στο Ευρωπαϊκό τουρνουά του φετινού καλοκαιριού.

Η Γαλλία είναι το «απόλυτο φαβορί» για να κερδίσει το Euro 2020 κατά την άποψη του Arsene Wenger, ο οποίος εντυπωσιάζεται από το «εξαιρετικό» επιθετικό δυναμικό του Les Bleus.

Η Γαλλία συντάσσεται μαζί με τους κατόχους τίτλων Πορτογαλία, Γερμανία και Ουγγαρία στην Ευρωομάδα ΣΤ, η οποία ονομάστηκε «ομάδα θανάτου».

Οι άνδρες του Didier Deschamps θα ξεκινήσουν την εκστρατεία τους κλειδώνοντας κέρατα με τη Γερμανία στο Allianz Arena σε λίγο λιγότερο από δεκαπενθήμερο.

Οι επιθετικές επιλογές της Γαλλίας ήταν ήδη αναμφισβήτητα οι καλύτερες μεταξύ των ανταγωνιστών της και η πρόσφατη προσθήκη του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης Karim Benzema ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη πυρός τους.

«Η Γαλλία θα είναι η σούπερ φαβορί αυτού του τουρνουά για πολλούς, πολλούς λόγους», δήλωσε ο Wenger σε συνέντευξή του στην BeIn Sports.

«Το κύριο βέβαια είναι ότι μόλις κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο με πειστικό τρόπο στη Ρωσία. Η Γαλλία είναι μια νέα ομάδα. Και δεν έχουν κορυφωθεί ακόμα. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα είναι και το απόλυτο φαβορί.

«Φανταστείτε ότι μπορείτε να έχετε Mappe, Benzema, Griezmann και όλους τους άλλους, Coman και έτσι. Θα λέγατε ότι όχι μόνο οι προσβλητικές δυνατότητες είναι εξαιρετικές, αλλά ακόμη και οι επιθετικές δυνατότητες στον πάγκο είναι απολύτως απίστευτες. Έχετε παίκτες στον πάγκο που θα έπαιζαν οπουδήποτε αλλού.»