Ο ατζέντης του Mesut Ozil αποκαλύπτει σοκ στη θεραπεία της Άρσεναλ

Τον Ιανουάριο του 2021, η πρώην διεθνής διεθνής Γερμανία αποχώρησε από το Emirates Stadium.

Ο ατζέντης του Μεσούτ Οζίλ, Δρ. Έρκουτ Σογκούτ, άνοιξε το κλονισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η Άρσεναλ εξόρισε τον Γερμανό προς το τέλος της παραμονής του.

Ο παίκτης που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο πέρασε επτάμισι χρόνια στην πλευρά της Premier League, πραγματοποιώντας 254 εμφανίσεις, κερδίζοντας τρία Κύπελλα και την Ασπίδα Κοινότητας.

Ωστόσο, ο Οζίλ έχασε τελικά την εύνοιά του και, παρά το επικερδές συμβόλαιο των 350.000 λιρών την εβδομάδα, βρέθηκε εξόριστος υπό τον διευθυντή Μικέλ Αρτέτα προτού ενταχθεί δωρεάν στην τουρκική ομάδα Φενερμπαχτσέ τον Ιανουάριο του 2021.

«Απλά ζητώ δίκαιη μεταχείριση όπως κάθε άλλος παίκτης», είπε ο Sogut στον Mirror για την εξορία του Ozil στην Arsenal.

«Αλλά για να μην είμαστε καθόλου στην ομάδα, αυτό ήταν μερικές ημέρες πριν κλείσει το παράθυρο και ήταν πολύ αργά για εμάς να αντιδράσουμε ούτως ή άλλως.

«Ίσως τρεις μέρες, τέσσερις ημέρες πριν, όταν μου είπαν ότι μπορεί να μην ήταν στην ομάδα καθόλου, μπορεί να μην είναι καταχωρημένος. Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Πρώτα για το Europa League και στη συνέχεια για την Πρέμιερ Λιγκ, αυτό δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο από εμάς.

«Ο προπονητής δεν τον ήθελε στην ομάδα και ο παίκτης πρέπει να αποδεχθεί ότι, τι μπορείτε να κάνετε;

«Πάντα έλεγε ότι ήθελε να μείνει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν θα άλλαζε, δεν έβλεπε κανένα λόγο απλά να καθίσει και να μην είναι στην ομάδα καθόλου.

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη και συνειδητοποίησε επίσης: ‘Κοιτάξτε, πρέπει να προχωρήσω τώρα, αν και θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ. Δεν θα παίξω καθόλου για το υπόλοιπο της σεζόν, οπότε όταν αυτό ήταν ξεκάθαρο, δεν υπήρχε λόγος να μείνω εκεί για πέντε μήνες».

Ο Οζίλ ποτέ δεν τσακώθηκε με την Αρτέτα

Σχετικά με τη σχέση του Οζίλ με την Αρτέτα, ο Σογκούτ πρόσθεσε: «Έπαιξαν μαζί, ήταν φίλοι στο γήπεδο, μοιράστηκαν ήδη πολλά και στη συνέχεια έγινε προπονητής του.

«Δεν ήταν πλέον μια σχέση «Είσαι φίλος μου». Και δεν έχει σημασία πού παίζεις ως ποδοσφαιριστής πρέπει να σέβεσαι πλήρως τον προπονητή, και αυτό ακριβώς έκανε. Σεβόταν κάθε απόφαση που έπαιρνε ο προπονητής, και ως άνθρωπος, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

«Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Arsenal και ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή να έρθει και να κερδίσει αμέσως το FA Cup μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που η Arsenal κέρδισε και πάλι ένα κύπελλο, και οι φίλαθλοι ήλπιζαν πραγματικά ότι ένας παίκτης σαν αυτόν θα ερχόταν να φέρει κάποια λαμπρότητα στο γήπεδο.

«Ήρθε σε μια στιγμή και πραγματικά τα πράγματα άλλαξαν προς μια θετική κατεύθυνση. Ειδικά τα πρώτα δύο χρόνια, νομίζω ότι ήταν μεγάλη και το απόλαυσε πολύ. Χρωστάει πολλά στους θαυμαστές. Λέει ότι του έφτιαξαν ένα τραγούδι. Δεν το είχε πουθενά αλλού.»