Ο Αντόνιο Κόντε λέει τη γνώμη του για την Super League

Inter Milan αφεντικό Antonio Conte πήρε χρόνο για να σχολιάσει την αμφιλεγόμενη Super League, δίνοντας τη γνώμη του για το θέμα.

Ο Antonio Conte ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της Inter στην κλήρωση 1-1 με τη Spezia και μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του για την Super League. Ενώ είναι αντίθετος με τον ανταγωνισμό, ο ιταλός διευθυντής προτρέπει επίσης την UEFA να «προβληματιστεί» σχετικά με την καλύτερη κατανομή των πόρων.

Μετά από 11 συνεχόμενες νίκες, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία 1-1, και πάλι με ένα δαπανηρό σφάλμα Samir Handanovic. Ωστόσο, επέκτειναν το προβάδισμα τους στην κορυφή σε 10 πόντους, καθώς ο Μίλαν έχασε από τον Σασουόλο νωρίτερα σήμερα.

«Η πίεση είναι αναπόφευκτη, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί παίκτες δυσκολεύονται για κάτι σημαντικό για πρώτη φορά. Το κάνουν πολύ καλά και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε ο Conte στο Sky Sport Italia.

«Ήμουν ευχαριστημένος με την ένταση της παράστασης, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερη ποιότητα στο τελευταίο τρίτο, γι’ αυτό και μιλάμε για ισοπαλία και όχι νίκη.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες κυριαρχείται από το χάος 12 συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της Ίντερ, ανακοινώνοντας ότι θα στήσουν μια αποσχισμένη Super League και στη συνέχεια θα την διέλυσαν 48 ώρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα, ακούσαμε επίσης όλα αυτά τα νέα που έρχονται. Ως άνθρωπος του αθλητισμού, νομίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την παράδοση. Αυτή είναι ιστορία και πρέπει να γίνει σεβαστή», πρόσθεσε ο Conte.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το πάθος για τον αθλητισμό και, οπωσδήποτε, ο αθλητισμός πρέπει να είναι αξιοκρατικός. Δουλεύουμε για να κερδίσουμε και να κερδίσουμε κάτι. Η αξιοκρατία πρέπει πάντα να είναι πρωτίστως.

«Τούτου λεχθέντος, όλα όσα συνέβησαν δείχνουν ότι είναι σωστό να αντανακλάται και η UEFA. Οργανώνουν τουρνουά, λαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και διατηρούν μόνο ένα ελάχιστο μέρος αυτού για τις ομάδες που συμμετέχουν πραγματικά σε αυτά τα τουρνουά.

«Οι παίκτες πιέζονται σαν λεμόνια με αυτή τη γεμάτη λίστα φωτιστικών και παίρνουν πολύ λίγα για αυτό. Επομένως, οι οργανώσεις πρέπει να εξετάσουν μια πιο συνεπή αμοιβή, επειδή οι σύλλογοι επενδύουν σε προπονητές και παίκτες, οπότε αξίζουν μερικά από τα έσοδα που συμβάλλουν στη δημιουργία.

«Αν πάρεις 10 από τα δικαιώματα και κρατήσεις επτά από αυτά για τον εαυτό σου, δίνοντας μόνο τρία σε όλους τους άλλους, αυτό δεν είναι δίκαιο. Νομίζω ότι η διάσπαση πρέπει να επανεξεταστεί».

Η νέα μορφή του Champions League θα έχει ακόμα περισσότερα παιχνίδια, καθώς θα είναι δύο ομάδες των 10 που θα παίζουν σπίτι και μακριά.

«Δεν έχω πραγματικά προβληματίσει σχετικά με τη μορφή. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι πολλοί εκεί μέσα, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει αξιοκρατία, διαφορετικά ο αθλητισμός χάνει το νόημά του. Η αξιοκρατία είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά και οι οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαχειρίζονται τα διεθνή φωτιστικά, πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατανείμουν καλύτερα τους πόρους».