Ο Αντρέα Πίρλο επιστρέφει στην προπονητική της τούρκικης Super Lig

Ο θρύλος της Ιταλίας δεν έχει βρεθεί στο πιρόγα από τότε που απολύθηκε από τη Γιουβέντους το 2021.
Ο Φατίχ Καραγκουμρούκ επιβεβαίωσε τον Αντρέα Πίρλο ως νέο προπονητή πριν από την επόμενη σεζόν.
Μετά από ένα ανεπιτυχές ξόρκι στη Γιουβέντους, ο Pirlo θα κάνει τώρα το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα στην Τουρκία. Θα θέλει να βελτιώσει τον Καραγκουμρούκ, ο οποίος τερμάτισε όγδοος μετά την εντυπωσιακή εκστρατεία 2021-22.
Η Τουρκική πλευρά έχει υπογράψει μονοετή συμφωνία με το θρύλο του Ατζούρι.
Μια δήλωση από την ομάδα αναφέρει: «Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής πρόσφατα προπονήθηκε Γιουβέντους, έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους στην Ευρώπη.
«Έχοντας επίσης εμπειρία στο Champions League με τη Γιουβέντους, ο Pirlo υπέγραψε τη σύμβαση που τον έκανε μέλος της Karagumruk για ένα χρόνο, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου.
«Η συνέντευξη Τύπου του Πίρλο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου και ο τόπος και η ώρα θα ανακοινωθούν αργότερα από την ομάδα μας. Καλωσορίζουμε τον προπονητή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.»
Παρά την απόλυση του στη Γιουβέντους, τα στατιστικά του Pirlo στην πρώτη του θέση ως διευθυντικά στελέχη ήταν αξιοπρεπή. Κάτω από τον πρώην μέσο, ο Ζυβ είχε ποσοστό νικών 65%, κερδίζοντας 34 νίκες, δέκα ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Ωστόσο, οι Bianconeri δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την πορεία τους με εννέα διαδοχικούς θριάμβους Scudetto, χάνοντας τον τίτλο από την Inter του Antonio Conte.