Ο Αμπράμοβιτς στέλνει αποχαιρετιστήριο μήνυμα καθώς η εξαγορά της Τσέλσι πλησιάζει στην ολοκλήρωση

Ο Ρώσος επιχειρηματίας αφήνει Stamford Bridge μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δημοσίευσε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους οπαδούς της Τσέλσι.

Το Σάββατο, οι Blues επιβεβαίωσαν ότι είχε επιτευχθεί «τελική και οριστική συμφωνία» για την πώληση του συλλόγου στην περίεργη κοινοπραξία Boehly/Clearlake Capital.

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης θα ολοκληρώσει την εξαγορά τη Δευτέρα, τερματίζοντας επίσημα τη βασιλεία του Αμπράμοβιτς στη λέσχη.

«Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Chelsea FC», έγραψε ο πρώην ιδιοκτήτης.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να βρει τον κατάλληλο θεματοφύλακα για την Chelsea FC που θα ήταν η καλύτερη θέση για να οδηγήσει με επιτυχία το Club στο επόμενο κεφάλαιό της.»

Ήταν τιμή μιας ζωής»

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Αμπράμοβιτς στην ομάδα, η Τσέλσι κέρδισε πέντε τίτλους Πρέμιερ Λιγκ, δύο τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε Κύπελλα FA, δύο Europa League και τρία Κύπελλα Λιγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η ιδιοκτησία αυτού του Club έρχεται με μεγάλη ευθύνη. Από τότε που ήρθα στο Τσέλσι σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να επιτύχει αυτή η Λέσχη. Στόχος μου ήταν να εξασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα έχει μια νοοτροπία που θα επιτρέψει την επιτυχία της ομάδας Ανδρών και Γυναικών, καθώς και τη θέληση και την ώθηση να συνεχίσει να αναπτύσσει άλλες βασικές πτυχές του συλλόγου, όπως η Ακαδημία και το ζωτικό έργο του Chelsea Foundation.

«Χαίρομαι που αυτή η έρευνα έχει πλέον καταλήξει σε επιτυχή έκβαση. Καθώς παραδίδω την Τσέλσι στους νέους κηδεμόνες της, θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, εντός και εκτός γηπέδου.

«Ήταν τιμή μιας ζωής να είμαι μέλος αυτής της Λέσχης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παλιούς και τωρινούς παίκτες του συλλόγου, το προσωπικό, και φυσικά τους οπαδούς για αυτά τα απίστευτα χρόνια.

«Είμαι υπερήφανος που ως αποτέλεσμα των κοινών μας επιτυχιών, εκατομμύρια άνθρωποι θα ωφεληθούν τώρα από το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτή είναι η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί.

«Ευχαριστώ. Ρόμαν.»