Ο Αλ Σαντ εξέδωσε προκλητική δήλωση για το μέλλον του Τσάβι.

Ο Αλ Σαντ επιμένει να κρατήσει τον διευθυντή του παρά το ταξίδι του προσωπικού της Βαρκελώνης στο Κατάρ.

Η Βαρκελώνη πιέζει να οριστικοποιήσει μια συμφωνία για τον Χάβι Χερνάντεζ να αναλάβει τη θέση του νέου μάνατζερ. Ο θρύλος του συλλόγου προπονεί επί του παρόντος την πλευρά Al-Sadd του Κατάρ, με μια μεταφορά που αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από ό, τι αναμενόταν.

Αξιωματούχοι της Βαρκελώνης Rafa Yuste και Ματέου Αλεμανί ταξίδεψαν στη Ντόχα για να επιτύχουν συμφωνία με τον σύλλογο την Τετάρτη.

Ωστόσο, μια νέα δήλωση από την πλευρά του Κατάρ δείχνει περαιτέρω την απροθυμία τους να απελευθερώσουν τον Τσάβι.

«Χαιρετίζουμε την επίσκεψη της διοικητικής αντιπροσωπείας από τη Βαρκελώνη και το εκτιμούμε και το σεβόμαστε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Al-Sadd Turki Al-Ali σε δήλωσή της.

«Η θέση του συλλόγου είναι ξεκάθαρη από την αρχή — δεσμευόμαστε να κρατήσουμε τον προπονητή μας Τσάβι μαζί μας και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να φύγει αυτή την ευαίσθητη στιγμή της σεζόν».

Η Βαρκελώνη απέλυσε τον Ronald Koeman νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τον Ολλανδό να ζητά ένα πλήρες πακέτο αποζημίωσης 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα ισπανικά ΜΜΕ, η Xavi έχει ρήτρα απελευθέρωσης 10 εκατομμυρίων ευρώ στο Al-Sadd. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψη του νέου διευθυντή θα κοστίσει στην Barca περίπου 22 εκατ. ευρώ συνολικά.

Η πιθανή απαίτηση του Al-Sadd για ρήτρα απελευθέρωσης ενδέχεται να περιπλέξει τη μεταφορά της Barca, δεδομένου ότι οι Ισπανοί γίγαντες ασχολούνται ήδη με οικονομικά ζητήματα.