Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ θέτει το στόχο του αφού σφραγίσει την επιστροφή στη Λυών

Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ επέστρεψε στη γενέτειρά του με δωρεάν μεταφορά.

Ο Alexandre Lacazette έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή στην Ευρώπη ως στόχο του για τη Λυών μετά την επανένταξή του στο σύλλογο από την Άρσεναλ.

Ο 31χρονος θα επιστρέψει επίσημα στη Λυών ως ελεύθερος πράκτορας όταν λήξει το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ και το παράθυρο μεταβίβασης ανοίξει ξανά την 1η Ιουλίου. Έχει υπογράψει συμφωνία τριών εποχών με την πλευρά της Ligue 1 μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Η άφιξη της Lacazette θα αποτελέσει ευπρόσδεκτη ώθηση για την επόμενη σεζόν, καθώς ο Peter Bosz προσπαθεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχοντας αποτύχει να προκριθεί σε οποιονδήποτε ηπειρωτικό διαγωνισμό την περασμένη σεζόν.

«Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την αγάπη που δείξατε τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Lacazette στα αποκαλυπτήρια του.

«Η επιστροφή μου έγινε προφανής τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμη και χωρίς την Ευρώπη, το έργο είναι σημαντικό. Ένιωσα ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Ήταν η καλύτερη απόφαση που έπρεπε να πάρω.

«Πήρα λίγο χρόνο για να πάρω την απόφασή μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο επάγγελμα. Ήταν δύσκολο να παρακολουθήσω την περασμένη σεζόν από απόσταση επειδή δεν μπορούσα να βοηθήσω. Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος έχει τελειώσει και ότι πρόκειται να οικοδομήσουμε μια μεγάλη Λυών. Προτεραιότητα είναι πάνω από όλα να βοηθήσουμε τον σύλλογο να επιστρέψει στην κορυφή του νομοσχεδίου με ευρωπαϊκά προσόντα.»

Ποιο είναι το ρεκόρ της Λακαζέτ στη Λυών;

Ο επιθετικός είναι προϊόν του συστήματος νεολαίας του συλλόγου και αγωνίστηκε για την πρώτη ομάδα από το 2010 μέχρι την αναχώρησή του €53 εκατ. για την Άρσεναλ το 2017.

Σε 275 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, η Lacazette κατάφερε 129 γκολ και 43 ασίστ. Κέρδισε το Golden Boot Ligue 1 το 2014/15 και βοήθησε τη Λυών να κερδίσει δύο τρόπαια, το Coupe de France και το Trophée des Champions.

Συγκριτικά, η Λακαζέτ έδωσε 71 γκολ και 36 ασίστ σε 206 εμφανίσεις για την Άρσεναλ. Ο Γάλλος κέρδισε τον Παίκτη της Σεζόν του συλλόγου το 2018/19, το Κύπελλο FA και την Κοινοτική Ασπίδα.