Ο Αίας άφησε τον Σεμπάστιεν Χάλερ έξω από την ομάδα του Europa League κατά λάθος

Η υπογραφή ρεκόρ του Αία Σεμπάστιεν Χάλερ έμεινε εκτός της λίστας της ομάδας για τον αγώνα εναντίον της Λιλ στον Γύρο των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπάρχει πάντα μια πρώτη φορά για όλα, και μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο πριν. Ο AFC Ajax ξέχασε να συμπεριλάβει τον πρώην άνδρα του West Ham Sebastien Haller στη λίστα των παικτών που μπορούν να παίξουν εναντίον της Λιλ στο Europa League.

26-year-old Haller εντάχθηκε στους Ολλανδούς πρωταθλητές αυτής της αγοράς μεταφοράς σε μια σπαστική υπογραφή από το West Ham. Στην πραγματικότητα, η Ajax πλήρωσε 22,5 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του επιθετικού υψηλής βαθμολογίας.

Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται ότι η λέσχη με έδρα το Άμστερνταμ μπορεί να χρειαστεί να κάνει χωρίς την τελευταία υπογραφή τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Miel Brinkhuis, εκπρόσωπος του Ajax, επιβεβαίωσε στον AD ότι ο Sebastien Haller δεν είναι μέρος της λίστας ομάδων που παρουσιάστηκε στην UEFA.

«Δεν είναι πράγματι στη λίστα, προσπαθούμε να μάθουμε τι πήγε στραβά. Έχουμε επικοινωνήσει με την KNVB και την UEFA, αλλά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.»

Επιπλέον, ο διευθυντής του συλλόγου Erik Ten Hag διευκρίνισε επίσης την κατάσταση στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα την Πέμπτη.

«Τι πήγε στραβά; Είναι ένα διοικητικό λάθος. Δεν έχει ξεχαστεί. Είναι πράγματι ένα θέμα με τους υπολογιστές: ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ενός σημείου ελέγχου. Κάτι πήγε στραβά εκεί. Ήταν σίγουρα στη λίστα.

Φυσικά και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε. Είναι μια σαχλαμάρα, μια λεπτομέρεια. Κάτι πήγε στραβά και αυτό έχει σημαντικές συνέπειες. Αυτό είναι άδικο.»

Ο Σεμπάστιεν Χάλερ δεν ήταν ευχαριστημένος με το σοκαριστικό λάθος του κλαμπ.

Η Διεθνής Ακτή Ελεφαντοστού υπήρξε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στο Ajax φέτος. Από την άφιξή του, λιγότερο από ένα μήνα πριν, ο Χάλερ σκόραρε δύο γκολ και βοήθησε τους συμπαίκτες του τέσσερις φορές σε μόλις έξι περιπτώσεις. Φυσικά, δεν χάρηκε πολύ που άκουσε τα νέα.

«Είναι απίστευτα απογοητευμένος», είπε η Ten Hag. «Αλλά είναι επίσης ρεαλιστής, ξέρει ότι αυτό το λάθος δεν έγινε σκόπιμα. Αλλά είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση. Είναι ένα λάθος που δεν έπρεπε να συμβεί.»