Ουρουγουάη: Ο Σουάρεζ χτυπά έξω με σφιχτό πρόγραμμα πριν από τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Ουρουγουάη θα πρέπει να παίξει δύο φορές την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA εισήγαγε ένα νέο διεθνές διάλειμμα για να δώσει στα έθνη της Ασίας και της Νότιας Αμερικής επιπλέον χρόνο για να καλύψουν τη διαφορά με τα προκριματικά τους τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα παίξουν δύο παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα.

Η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη την Πέμπτη πριν φιλοξενήσει τη Βενεζουέλα πέντε ημέρες αργότερα. Το δεύτερο παιχνίδι λαμβάνει χώρα μόνο δύο ημέρες πριν από τη σύγκρουση Copa del Rey της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αυτό πιθανότατα θα αποτρέψει το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης Federico Valverde να συμμετάσχει στο παιχνίδι. Τέσσερα άλλα αστέρια Blancos, που παίζουν για τη Βραζιλία, θα χάσουν επίσης το παιχνίδι.

Ο Ατλέτικο Μαδρίτης Luis Suarez θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πρώην πλευρά του Βαρκελώνη στις 6 Φεβρουαρίου. Η κατάσταση έχει αφήσει την απεργία απογοητευμένη μπροστά από τους κρίσιμους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πρέπει να μιλήσω για το φυσικό μέρος του να είσαι άνθρωπος καθώς και ένας αθλητής», δήλωσε σε δημοσιογράφους (μέσω Stadium Astro).

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι να αγωνιστούμε σε έναν προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την επόμενη Τρίτη και ότι ο Πατζαρίτο [Βαλβέρντε] σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αγωνιστεί σε αγώνα Copa del Rey.

«Ότι οι συνάδελφοί μου από τους Χετάφε, Μάουρο, Ντέμιαν και Μάτι, θα πρέπει να παίξουν την Παρασκευή σε αγώνα της Λαλίγκα. Το πρόγραμμα είναι αρκετά σφιχτό, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό.

«Είμαστε επαγγελματίες και θα κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο γιατί αυτό απαιτείται από εμάς, αλλά μερικές φορές οι παίκτες δεν είναι στις σκέψεις των άλλων ανθρώπων.

«Συνέβη πριν όταν παίξαμε τρεις προκριματικούς σε 10 ημέρες, με μακρινά ταξίδια άνω των 12-15 ωρών, και προφανώς η κόπωση έχει τότε επιρροή».

Η Ουρουγουάη, που έχασε τα τελευταία τέσσερα προκριματικά, κάθεται έβδομη στην κατάταξη CONMEBOL. Ο Σουάρεζ και η συνεργασία θα παίξουν τους δύο τελευταίους προκριματικούς αγώνες εναντίον Περού και Χιλής το Μάρτιο.