Ουκρανία Premier League τερματίζει εκστρατεία 2021-22 εν μέσω ρωσικής εισβολής

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει αναγκάσει τους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου να ακυρώσουν τους εγχώριους αγώνες πρωταθλήματος.

Ουκρανική Premier League αποφάσισε να τερματίσει τη σεζόν 2021-22, ανακοινώνοντας καμία νικητές για την εκστρατεία.

Οι κορυφαίες ομάδες δεν έχουν επιστρέψει στο γήπεδο από την αρχή των χειμερινών διακοπών. Το πρωτάθλημα υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε το Φεβρουάριο, αλλά οι επιθέσεις της Ρωσίας ανάγκασαν τους ποδοσφαιρικούς αξιωματούχους να καθυστερήσουν τους αγώνες.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε βιντεοσκοπική συνάντηση μεταξύ των ομάδων της Premier League. Το ουκρανικό πρωτάθλημα ανακοίνωσε τότε την απόφασή του να τερματίσει τη σεζόν.

«Οι βαθμολογίες από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 θα είναι οι τελικές βαθμολογίες της σεζόν 2021/22, ενώ δεν θα απονεμηθούν νικητές», αναφέρει η επίσημη δήλωση του πρωταθλήματος (μέσω Γκολ).

«Η αντίστοιχη απόφαση υποβλήθηκε προς έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της ουκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.»

Η Σαχτάρ ήταν επικεφαλής της Ουκρανικής Πρέμιερ Λιγκ πριν τις χειμερινές διακοπές. Η πλευρά του Ντόνετσκ είχε συγκεντρώσει 47 πόντους από 18 αγώνες, ενώ ήταν δύο μονάδες μπροστά από την Ντιναμό Κιέβου στη δεύτερη θέση.

Μερικές από τις κορυφαίες ουκρανικές πλευρές βρίσκονται ήδη σε ενεργές ζώνες συγκρούσεων, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για τους αξιωματούχους να προγραμματίσουν για την επόμενη σεζόν.

Η δήλωση της UPL πρόσθεσε: «Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για να μελετήσει τις ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες της ουκρανικής Premier League και την έναρξη της επόμενης σεζόν.

«Οι σύλλογοι UPL υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της UAF Αντρίι Παβέλκο να διενεργήσει συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο για να εξετάσουν τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν από την ομάδα εργασίας».