Οπλοστάσιο: Arteta σπάει σιωπή στην αποτυχημένη κίνηση Douglas Luiz

Οι Gunners πίεσαν πολύ να προσθέσουν νέο μέσο στις τάξεις τους την Πέμπτη.

Ο Μικέλ Αρτέτα επέμεινε ότι η Άρσεναλ έχει κάνει καλή δουλειά αποφεύγοντας την υπογραφή πανικού την ημέρα της προθεσμίας μεταφοράς.

Οι Gunners έκαναν δύο επίσημες προσφορές για τον Douglas Luiz την τελευταία ημέρα της περιόδου μεταφοράς του καλοκαιριού. Οι διαπραγματεύσεις έσυραν μέχρι το βράδυ, αλλά Villa αρνήθηκε να πουλήσει μέσο αστέρι τους.

Η Άρσεναλ απέφυγε να αναζητήσει νέα επιλογή παρά το χαμηλό βάθος της ομάδας στο κέντρο. Ο Αρτέτα παραδέχεται ότι η πλευρά του επιδίωξε να ενισχύσει την ομάδα τους την Πέμπτη.

«Χθες θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι αν ήταν ο σωστός παίκτης, η σωστή συμφωνία και κάτι που θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά», είπε ο Ισπανός πριν από τον αγώνα της πλευράς του εναντίον της Manchester United.

«Μερικές φορές πρέπει να αντιδράσει σε κάτι που συμβαίνει, θα είχαμε κάνει ότι, ήταν μια πραγματική πιθανότητα χθες. Προσπαθήσαμε αλλά στη συνέχεια κρατήσαμε την πειθαρχία για να πούμε ότι έπρεπε να είναι ο σωστός παίκτης για την ομάδα και το σύλλογο.

«Έχουμε κάνει πολλά πράγματα και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε σε αυτή την ομάδα.

Βλέπετε τον αριθμό των αναχωρήσεων σε σύγκριση με τους παίκτες που έχουμε προσλάβει. Ο σύλλογος έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και έχει θέσει τα πάντα στο τραπέζι για να φέρει το προφίλ των παικτών που θέλουμε».

Ο Luiz εξελίχθηκε ως βασικός παίκτης στο κέντρο του Villa από την μετακόμιση του από το Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2019.

Την περασμένη σεζόν, ο Βραζιλιάνος σταρ έκανε 34 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα για τον Villa, καθώς τερμάτισε 14ος στην Αγγλική κορυφαία πτήση.

Ο προϊστάμενος της Arsenal πρόσθεσε: «Κάναμε την επιχείρηση αρκετά νωρίς, αλλά δυστυχώς τις τελευταίες 72 ώρες ο Thomas [Partey] τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη φορά και στη συνέχεια ο Mo [Elneny] υπέστη μακροχρόνιο τραυματισμό και έπρεπε να αντιδράσουμε στην αγορά.

«Προσπαθήσαμε και στο τέλος της ημέρας πρέπει να φέρουμε τους παίκτες που θεωρούμε ότι είναι κατάλληλοι για την ομάδα και την ομάδα, αλλά δεν καταφέραμε να το κάνουμε αυτό».