Ολόκληρο το συμβούλιο της Γιουβέντους παραιτείται από το κλαμπ Σέριε Α

Η ομάδα Serie A ανακοίνωσε την παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου μετά από έρευνα το βράδυ της Δευτέρας.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Andrea Agnelli, παραιτήθηκε.

Η Γιουβέντους, η οποία τερμάτισε τέταρτη στη Σέριε Α την περασμένη σεζόν, σημείωσε ρεκόρ ζημιών 254,3 εκατ. ευρώ (£220 εκατ.) στην Ιταλία. Τον περασμένο Νοέμβριο, η ιταλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις μεταγραφές του συλλόγου, οι οποίες, όπως ανέφερε η Γιουβέντους, είχαν τη συνεργασία τους.

Ο Ανέλι και ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ, ο οποίος θα αποχωρήσει και αυτός από τη Ζυβ, ήταν μεταξύ των υπό έρευνα. Η ίδια η έρευνα αφορά τα «έσοδα από δικαιώματα εγγραφής παικτών» μεταξύ 2019 και 2021.

Σύμφωνα με δήλωση της Γιουβέντους, το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε «έχοντας εξετάσει την κεντρική θέση και τη συνάφεια των εκκρεμών νομικών και λογιστικών ζητημάτων». Απηύθυνε επίσης έκκληση για μια εντελώς νέα ομάδα διαχείρισης για την αντιμετώπιση των θεμάτων του συλλόγου.

Ο Maurizio Arrivabene θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος για μια μεταβατική περίοδο, ενώ θα συσταθεί νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η Γιουβέντους είναι υπό έρευνα για ισχυρισμούς ψευδών λογιστικών πληροφοριών σε επενδυτές, παραγωγή τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές και άλλες δόλιες πράξεις. Η ομάδα αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ένα νέο συμβούλιο για τη Γιουβέντους πρόκειται να διοριστεί στις 18 Ιανουαρίου 2023 στο Τορίνο.