Ολλανδία: Ο Van Gaal αποκαλύπτει την απόφαση Depay εν όψει της σύγκρουσης στο Εκουαδόρ

Η ολλανδική forward επέστρεψε στη δράση μετά από δύο μήνες στο περιθώριο.

Ο Louis van Gaal αποκάλυψε ότι η Memphis Depay θα αγωνιστεί για 45 λεπτά στον επερχόμενο αγώνα της Ολλανδίας εναντίον του Εκουαδόρ.

Ο Depay επέστρεψε στη δράση μετά από δύο μήνες, όταν έπαιξε για τους Oranje στη νίκη 2-0 επί της Σενεγάλης τη Δευτέρα.

Ο σταρ της Βαρκελώνης επέμεινε ότι έχει ανακτήσει την πλήρη φυσική του κατάσταση μετά το παιχνίδι. Αλλά ο Βαν Γκαλ αποφάσισε να είναι προσεκτικός με την φυσική κατάσταση του 28χρονου.

«Με το Memphis, προπονήθηκε στο Άμστερνταμ και αυτό ήταν ατομικό», δήλωσε ο Ολλανδός διευθυντής την Πέμπτη. «Τώρα πρέπει να προπονηθεί με την ομάδα.

«Αυξήσαμε την ένταση, έχει παίξει 30 λεπτά τώρα. Δεν παλεύει και πολύ με τα θέματα. Προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι 45 λεπτά.

«Προσπαθούμε να το επεκτείνουμε αυτό, επειδή ο τραυματισμός που έχει κάνει τόσο δύσκολο να αποφασίσουμε πότε μπορεί να ξεκινήσει.

«Είναι εξαιρετικός παίκτης, γι’ αυτό έβαλα στην άκρη τις αρχές μου γιατί τον θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό».

Στη συνέχεια, ο Van Gaal συμπεριλάμβανε τον Depay μεταξύ των ελάχιστων παικτών που θα μπορούσαν να είχαν μια θέση στην ομάδα της Ολλανδίας το 2014. Ο πρώην προπονητής της Manchester United, ωστόσο, πιστεύει ότι η τρέχουσα πλευρά του έχει υψηλότερο μέσο όρο όσον αφορά την ποιότητα.

«Έχουμε μέση ποιότητα υψηλότερη από το 2014», πρόσθεσε ο Van Gaal. «Δεν μιλάω για τους κορυφαίους παίκτες που είχαμε εκείνη την εποχή, ίσως το Μέμφις είναι σε αυτό το επίπεδο και μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, και ίσως η Frenkie de Jong.

«Αλλά τότε οι αγώνες αποφασίστηκαν από παίκτες όπως οι Van Persie, Robben και Sneijder. Έτσι ήταν τα πράγματα.

«Τώρα στην ομάδα μας έχουμε πολύ υψηλότερο μέσο όρο. Εμπρός όπως το Μέμφις, ο Μπεργκβίν, ο Γκάκπο. Ελπίζω ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.»