Οι τελευταίες κινήσεις της αγοράς μεταγραφών της FC Barcelona

Ήρθε η ώρα να δούμε τι κάνει η FC Barcelona στο τρέχον παράθυρο μεταφοράς, υπήρξε μεγάλη κίνηση από την Joan Laporta σήμερα.

FC Barcelona ήταν πολύ ήσυχη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του παραθύρου μεταφοράς το καλοκαίρι, αλλά τελικά έκανε κάποια κίνηση σήμερα. Στην πραγματικότητα, σχεδιάζουν να μετακινήσουν τουλάχιστον τρεις παίκτες μακριά από την καταλανική λέσχη. Αν καταφέρουν να το κάνουν αυτό, τελικά θα πουλήσουν περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν έναν επιθετικό για την ομάδα. Καταρχάς, η Sport ανέφερε ότι ο καταλανικός σύλλογος κατέληξε τελικά σε συμφωνία να πωλήσει την Ilaix Moriba στην RB Leipzig έναντι 18 εκατ. ευρώ.

Διαπραγματεύονταν με την Tottenham Hotspur για €20 εκατομμύρια, αλλά η πρόθεση του παίκτη ήταν να παίξει στη γερμανική Bundesliga. Μια συμφωνία επιτεύχθηκε τελικά νωρίτερα σήμερα και ο παίκτης θα εγκαταλείψει επίσημα τους Μπλαουγκράνα μεταξύ σήμερα και αύριο. Αντίθετα με ό, τι περίμενε η Βαρκελώνη, απέτυχαν να εξασφαλίσουν την έξοδο του Miralem Pjanic στη Γιουβέντους έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η Sevilla FC ενδιαφέρεται πολύ για την υπογραφή του Βόσνιου μέσου. Θα ήταν μάλιστα πρόθυμοι να πληρώσουν μέχρι και 22 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά του, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα τεθεί σε πέτρα.

Δυνατή μεγαλύτερη μεταφορά της Βαρκελώνης του καλοκαιριού.

Sport ανέφερε επίσης ότι Tottenham Hotspur προσπαθεί να υπογράψει μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες τους στο σύλλογο για πολύ περισσότερα από αυτά που πλήρωσαν. Emerson έφτασε στο club για €9 εκατομμύρια νωρίτερα το καλοκαίρι, αλλά οι Spurs πιέζουν σκληρά για να τον αγοράσουν. Η τελική τιμή είναι 30 εκατ. ευρώ και η αριστερή πλευρά έχει ήδη συμφωνηθεί με τους όρους της λέσχης του Λονδίνου. Μετά την ολοκλήρωση τουλάχιστον δύο από τις συμφωνίες αυτές, η FC Barcelona εξασφάλισε ήδη 48 εκατ. ευρώ με 22 εκατ. ευρώ να εκκρεμούν, αλλά πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Η Joan Laporta εξακολουθεί να μην μπορεί να βρει νέο σύλλογο για άλλους παίκτες, όπως ο Samuel Umtiti ή ο Antoine Griezmann. Αλλά τουλάχιστον κατάφερε να πάρει κάποια ρευστότητα για αυτούς τους άλλους παίκτες, προκειμένου να βοηθήσει την τρομερή οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Πρέπει να δούμε αν είναι πρόθυμοι να πάνε μετά από άλλη μεταφορά πριν το τέλος της παράθυρης αύριο.