Οι σύλλογοι της Premier League απαιτούν στελέχη «Big Six’

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, οι σύλλογοι της Premier League έχουν υποβάλει κάποιες απαιτήσεις στα στελέχη των «Big Six’ όσον αφορά το μέλλον τους.

Οι λεγόμενοι «Big Six’ σύλλογοι έλαβαν μια σειρά αιτημάτων από την Premier League κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης συνάντησης μεταξύ των συλλόγων. Αυτό που έκαναν με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Super League είναι ένα βήμα που αμαυρώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των συλλόγων. Σύμφωνα με τον Sky Sports, ο πρόεδρος της Premier League Richard Masters έκανε ήδη το πρώτο βήμα για να τιμωρήσει αυτές τις ομάδες. Σε συνάντηση με τους θεσμούς αυτούς, απαίτησε την παραίτηση ανώτερων στελεχών από τα αντίστοιχα σωματεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει τον επικεφαλής του προέδρου της Τσέλσι, Μπρους Μπακ. Ο Masters θέλει επίσης τον Vinai Venkatesham να αποχωρήσει από το ρόλο του ως κορυφαίο στέλεχος της Arsenal. Το ίδιο ισχύει και για τον Τομ Βέρνερ στο Λίβερπουλ και τον Φεράν Σοριάνο στο Μάντσεστερ Σίτι. Η Manchester United είναι μια διαφορετική ιστορία επειδή ο Ed Woodward ανακοίνωσε ήδη ότι αποποιείται από τη θέση του στο τέλος αυτής της σεζόν.

Θα παραιτηθούν και οι ιδιοκτήτες;

Αυτό είναι το απόλυτο όνειρο που έχουν πολλοί από τους «Big Six’ υποστηρικτές, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι πιστεύουν πολλοί. Μιλάμε για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους φορείς σε κάθε μία από αυτές τις ομάδες, οι οποίοι θα έπρεπε να πουλήσουν αν ήθελαν να φύγουν. Αν και η πίεση θα τους κρατήσει σε εγρήγορση για λίγο, το να τους πάρει να φύγουν είναι σχεδόν αδύνατο.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υποστηρικτές είναι να πάρουν την παραίτηση των κορυφαίων στελεχών, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν θα φύγουν αν δεν το θέλουν. Επίσης, δεν θα εγκαταλείψουν την ιδέα τους να τροποποιήσουν το άθλημα έτσι ώστε το μοντέλο να γίνει πιο «Αμερική» για τις οικονομικές τους ανάγκες. Αυτός ήταν μόνο ο πρώτος γύρος μεταξύ αυτών των συλλόγων και των υποστηρικτών. Μια μάχη χάθηκε, αλλά ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε.